WSN scoort uitstekend op huurprijs en duurzaamheid bij landelijk onderzoek over huren

Tevreden huurders, een opvallende 6e plaats in Nederland voor de beste prijs-kwaliteitverhouding van onze woningen en de duurzaamste woningcorporatie van de provincie Gelderland. Enkele uitkomsten over WSN uit het jaarlijkse Aedes-benchmark onderzoek naar de dienstverlening van Nederlandse woningcorporaties. Daar zijn we best trots op. Het geeft vertrouwen dat onze huurders tevreden zijn. Dat willen we graag zo houden en waar mogelijk verbeteren. Daarom gaan de medewerkers van WSN ook in 2021 weer volle kracht door!

We doen het goed in Nederland
Van alle 274 deelnemende woningcorporaties behoort WSN tot de besten als het gaat om de prijs-kwaliteitverhouding van de huurwoningen. Dat wordt ook bevestigd door onze huurders.
Zij beoordelen de prijs-kwaliteitverhouding in het onderzoek met een 7,4. Een betere score dan het landelijk gemiddelde van 6.9.
Peter Toonen, directeur-bestuurder: “Als kleinere woningcorporatie in Nederland is een 6e plaats zeker niet verkeerd. Wat opvalt is dat onze woningen vaak groter zijn en een lagere huurprijs hebben ten opzichte van het landelijk gemiddelde.” De gemiddelde huurprijs voor een sociale huurwoning in Nijkerk is € 513,-. Het landelijk gemiddelde ligt op € 531,-.

Duurzaamste corporatie van Gelderland
In de provincie Gelderland zijn we de duurzaamste woningcorporatie en landelijk staat WSN op de 12e plaats. Onze woningen hebben gemiddeld energielabel A. Daar hebben we hard voor gewerkt. Met lef en slimme innovaties realiseren we duurzaam woongenot voor onze huurders en onze klimaatdoelstellingen. Voordeel voor de huurder is dat zij het merken in hun portemonnee. Ook de komende jaren gaat WSN verder met verduurzamen.

Uitdagingen
Er liggen genoeg uitdagingen voor 2021 en verder. Kijk alleen maar naar de krapte op de woningmarkt. De vraag naar betaalbare huurwoningen blijft onverminderd hoog ten opzichte van het aanbod. Daarom móeten er meer betaalbare woningen bijkomen in Nijkerk. Dat is dan ook de focus van WSN voor de komende jaren. WSN wil zoveel mogelijk woningzoekenden een goede, betaalbare woning kunnen bieden. WSN is en blijft altijd dichtbij, ook als het gaat om betaalbare woningen en duurzaamheid.