Geen jaarlijkse huurverhoging op 1 juli 2021

Goed nieuws voor alle huurders bij WSN! Dit jaar voeren wij geen jaarlijkse huurverhoging door.

Elk jaar op 1 juli is er de jaarlijkse huurverhoging. Over deze jaarlijkse huurverhoging ontvang je altijd vóór 1 mei een brief van ons met de nieuwe huurprijs. Minister Ollongren heeft op 17 februari 2021 besloten dat de huren voor alle sociale huurwoningen op 1 juli 2021 niet worden verhoogd. Deze huurbevriezing geldt ook voor alle onzelfstandige woningen en kamers. Daarnaast heeft WSN besloten ook geen huurverhoging door te voeren voor vrije sector woningen, parkeerplaatsen, garages en bergingen. Het besluit van de minister betekent dat je per 1 juli 2021 geen huuraanpassing krijgt.

Eenmalige huurverlaging voor huurders met laag inkomen en hoge huur
De Tweede Kamer is eind 2020 akkoord gegaan met een wetsvoorstel van minister Ollongren. Door deze wet hebben huurders met een laag inkomen en een hoge huur in 2021 recht op een eenmalige huurverlaging. Kom je hiervoor in aanmerking, dan ontvang je in maart een brief van ons. Alle informatie en veelgestelde vragen vind je hier

Heb je betalingsproblemen door de coronacrisis? Of door een andere oorzaak?
Werk je bijvoorbeeld als zzp’er en heb je nu geen inkomen of ontvang je geen salaris vanwege een nul-urencontract en heb je hierdoor problemen om de huur te betalen? Neem dan contact met ons op. Samen zoeken we een oplossing.