Koopwoningen

WSN verkoopt ook regelmatig woningen. Heb je specifieke vragen over de woningen die wij verkopen? Neem contact met ons op.

Momenteel in de verkoop

De verkoop van onze woningen gaat via Zijlstra ERA Makelaardij. Kijk op hun website of neem contact op als je een woning wilt kopen.

Verhuisregeling: Voorrang bij koop voor huurders van WSN en De Alliantie

Huurders van WSN en de Alliantie in de gemeente Nijkerk die een huis van WSN willen kopen, krijgen voorrang op andere geïnteresseerde kopers. Als je weet wat je kunt lenen aan hypotheek, weet je ook of je een huis van WSN kunt kopen. Is dat wat je wilt? Laat dat dan weten aan verkoopmakelaar Zijlstra (zie contactgegevens hierboven) en ontvang onze verkoopmailing. 

Veel gevraagd over Koopwoningen

Hoe kom ik in aanmerking voor een woning die WSN verkoopt?

Algemeen

Als je een woning van WSN of de Alliantie huurt in Nijkerk, Nijkerkerveen of Hoevelaken, kun je voorrang krijgen. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan, binnen één week nadat een WSN-woning op Funda.nl is gezet, contact op met Zijlstra ERA Makelaardij. Zij begeleiden de verkoop en informeren je hoe het verder gaat.

Zijn er meerdere huurders geïnteresseerd? Dan is de huurder die het langste een woning van WSN of de Alliantie huurt, de eerste kandidaat.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van onze koopwoningen? Meld je aan voor onze verkoopmailing bij Zijlstra ERA Makelaardij. Dan krijg je, zodra een woning op Funda staat, een e-mail met meer informatie.

Waarom krijgen huurders van WSN voorrang bij het kopen van een woning?

Algemeen

Als een huurder een woning koopt, dan komt er weer een huurwoning vrij voor een andere woningzoekende. Zo wordt de doorstroming gestimuleerd.

Ik kan mijn huurwoning kopen. Hoe gaat dat?

Algemeen

We adviseren je om contact op te nemen met een hypotheekadviseur. Een hypotheekadviseur kijkt naar de opties om een woning te kopen en wat het maandelijks kost. Zo kun je een goede afweging maken tussen kopen of huren.

Om de prijs van de woning te bepalen, laten wij het taxeren door een externe taxateur. Hierbij worden verbeteringen die je zelf aan de huurwoning hebt aangebracht niet meegenomen. Anders zou je namelijk nog een keer voor je eigen investeringen moeten betalen. Aan de hand van het taxatierapport wordt de verkoopprijs bepaald.

Heb je interesse om je woning te kopen of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Zijlstra ERA Makelaardij.

Kan ik een hypotheek krijgen?

Algemeen

Daar kunnen wij je niet bij helpen. Neem hiervoor contact op met een hypotheekadviseur.

Waarom kan ik mijn huurwoning niet kopen?

Algemeen

Niet iedereen kan zijn/haar huurwoning kopen. Dit komt omdat wij voldoende sociale huurwoningen beschikbaar willen houden. Om de 2 tot 3 jaar bepalen we welke woningen we verkopen. Als we jouw woning hiervoor niet selecteren, dan blijft het een huurwoning. Wordt het wel een koopwoning? Dan hoor je dat van ons.

Wil je een andere woning van ons kopen? Kijk dan bij Aanbod koopwoningen.

Kan ik een woning kopen met Koopgarantkorting?

Algemeen

Sinds november 2018 verkoopt WSN geen woningen meer met Koopgarantkorting. Heb je een Koopgarantwoning en wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Kijk dan bij Terugkoop.

Waar vind ik het aanbod van koopwoningen?

Algemeen

De woningen die wij te koop aanbieden vind je hier op onze website. 

Ook staan de woningen op ZijlstraEramakelaardij.nl en op Funda.nl

Kan ik als koper zelf een notaris kiezen?

Algemeen

Het passeren van de leveringsakte van een koopwoning van WSN vindt altijd plaats bij Notariaat van der Weij (Van 't Hoffstraat 32, Nijkerk). Voor de hypotheekakte kun je zelf een notaris kiezen. Maar omdat de leverings- en hypotheekakte tegelijkertijd worden ondertekend, is het gemakkelijk om de hypotheekakte ook bij deze notaris te regelen.