Koopwoningen

WSN verkoopt ook regelmatig woningen. Een huis kopen is een belangrijke stap in je leven, waarover je uitgebreid nadenkt en overlegt. Wat voor woning wil ik kopen? Waar wil ik wonen? Hoe wil ik de financiën regelen? Allemaal zaken om te bespreken met een financieel adviseur. Heb je specifieke vragen over de woningen die wij verkopen? Neem hiervoor contact met ons op.

Momenteel in de verkoop

Verkoop van onze woningen gaat via Zijlstra ERA Makelaardij. Kijk op hun website of neem contact op als je een woning wilt kopen.

Verhuisregeling: Voorrang bij koop voor huurders van WSN en De Alliantie

Huurders van WSN en de Alliantie in de gemeente Nijkerk die een huis van WSN willen komen, krijgen voorrang op andere geïnteresseerde kopers. Als je weet wat je kunt lenen aan hypotheek, weet je ook of je een huis van WSN kunt kopen. Is dat wat je wilt? Laat dat dan weten aan verkoopmakelaar Zijlstra en ontvang onze verkoopmailing, zodra er een woning in de verkoop gaat. 

Veel gevraagd over Koopwoningen

Hoe kom ik in aanmerking voor een woning die WSN verkoopt?

Algemeen

Als je een woning van WSN of de Alliantie huurt in Nijkerk, Nijkerkerveen of Hoevelaken, krijg je bij de toewijzing van een koopwoning van WSN voorrang ten opzichte van andere geïnteresseerden. Als je hier gebruik van wilt maken, moet je binnen één week nadat een WSN woning op Funda.nl is gezet, contact opnemen met Zijlstra ERA Makelaardij. Zij begeleiden de verkoop en informeren je hoe het verder gaat.

Als er meer huurders geïnteresseerd zijn, is de huurder die het langste een woning van WSN of de Alliantie huurt 1e kandidaat.

Als eerste op de hoogte zijn van onze koopwoningen? Meld je aan voor onze verkoopmailing bij Zijlstra ERA Makelaardij. Zodra een woning op Funda staat, krijg je dan een e-mail om je erop te wijzen.

Waarom krijgen huurders van WSN voorrang bij het kopen van een woning?

Algemeen

Als een huurder een woning koopt, dan komt er weer een huurwoning vrij voor een andere woningzoekende. Zo stimuleren we de doorstroming.

Ik kan mijn huurwoning kopen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Algemeen

Het kan interessant zijn om je huurwoning te kopen.
Eventuele investeringen worden van jezelf, je hebt de mogelijkheid vermogen op te bouwen en ook de maandelijkse financiële lasten kunnen soms gunstig(er) uitvallen.
Daarbij hoef je natuurlijk niet te verhuizen en heb je dus geen extra verhuis- en inrichtingskosten!

Om te beginnen, adviseren wij je om contact op te nemen met een hypotheekadviseur. Een hypotheekadviseur kijkt naar de opties om een woning te kopen en wat het maandelijks kost, zodat je een goede afweging kunt maken tussen kopen en huren.

Vervolgens wil je natuurlijk weten wat de woning kost. Om de prijs te bepalen, laten wij de woning taxeren door een externe taxateur. Hierbij worden verbeteringen die je zelf aan de huurwoning hebt aangebracht niet meegenomen in de taxatiewaarde. Anders zou je namelijk nog een keer voor je eigen investeringen moeten betalen. De taxatiewaarde exclusief de waarde van de eventuele zelf aangebrachte verbeteringen is de prijs waarvoor wij de woning te koop aanbieden.

Heb je interesse om je woning te kopen of heb je nog vragen? Neem hiervoor contact met ons op.

Kan ik een hypotheek krijgen?

Algemeen

Of je een hypotheek kunt krijgen, hangt af van je inkomen, je dienstverband, je leeftijd en eventuele andere leningen/schulden. Wil je weten of je een hypotheek kunt krijgen en van hoeveel? Neem dan contact op met een hypotheekadviseur.

Waarom kan ik mijn huurwoning niet kopen?

Algemeen

Niet iedereen kan zijn / haar huurwoning kopen. Dit komt omdat wij voldoende sociale huurwoningen beschikbaar willen houden voor lagere inkomens. Om de 2 tot 3 jaar bepalen we op basis van marktonderzoek en financiële analyses welke woningen we verkopen. Als we jouw woning hiervoor niet selecteren, dan blijft je woning een huurwoning. Wil je een andere woning van ons kopen? Kijk dan bij Aanbod koopwoningen.

Wat is een koopgarant woning?

Algemeen

Koopgarant is een kortingsregeling ontwikkeld door Stichting op Maat. Bij Koopgarant betaal je 25% minder voor de woning dan de taxatiewaarde. Dit scheelt aanzienlijk in de aankoopprijs en de maandlasten! Aan Koopgarant zit een terugkoopregeling verbonden.

Sinds november 2018 verkoopt WSN geen woningen meer met Koopgarantkorting. In het verleden verkochtte Koopgarantwoningen, kopen wij uiteraard wel terug. Heb je een Koopgarantwoning en wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Kijk dan bij Terugkoop.

Waar vind ik het aanbod van koopwoningen?

Algemeen

De woningen die wij te koop aanbieden vind je hier op onze website. 

Ook staan de woningen op ZijlstraEramakelaardij.nl en op Funda.nl

Kan ik als koper zelf een notaris kiezen?

Algemeen

Het passeren van de leveringsakte van een koopwoning van WSN vindt altijd plaats bij Notariaat van der Weij (Van 't Hoffstraat 32, Nijkerk). Voor de hypotheekakte kun je zelf een notaris kiezen. Omdat de leverings- en hypotheekakte tegelijkertijd worden ondertekend, raden wij je aan de hypotheekakte ook bij deze notaris te regelen.

Hoe krijg ik als huurder van WSN of de Alliantie voorrang bij het kopen van een woning van WSN?

Algemeen

Onze koopwoningen worden aangeboden op: 

Ook kun je je bij Zijlstra ERA Makelaardij aanmelden voor onze verkoopmailing.

  1. Komt er een nieuwe woning in de verkoop die je aanspreekt, neem dan binnen één week contact op met Zijlstra ERA makelaardij.
  2. Hebben meer huurders interesse in de woning, dan is de huurder die het langst een woning huurt eerst aan de beurt.
  3. De makelaar begeleidt de verkoop en informeert je hoe het verder gaat.