Koopwoningen

WSN verkoopt ook regelmatig woningen. Een huis kopen is een belangrijke stap in je leven, waarover je uitgebreid nadenkt en overlegt. Wat voor woning wil ik kopen? Waar wil ik wonen? Hoe wil ik de financiën regelen? Allemaal zaken om te bespreken met een financieel adviseur. Heb je specifieke vragen over de woningen die wij verkopen? Neem contact met ons op.

Momenteel in de verkoop

Voorrang voor huurders van WSN en De Alliantie
Huurders van WSN en de Alliantie in de gemeente Nijkerk (Hoevelaken, Nijkerk en Nijkerkerveen) krijgen bij het kopen van een woning van WSN voorrang t.o.v. andere geïnteresseerden. 

Voor de verkoop zelf hebben wij afspraken met Zijlstra ERA Makelaardij, die onze woningen verkoopt. Kijk op hun website of neem contact met hun op als je een woning wilt kopen.

Zijlstra ERA Makelaardij
(033) 245 3323
info@zijlstraeramakelaardij.nl.

Veel gevraagd over Koopwoningen

Hoe krijg ik als huurder van WSN of de Alliantie voorrang bij het kopen van een woning van WSN?

Onze koopwoningen worden aangeboden op: 

Ook kun je je bij Zijlstra ERA Makelaardij aanmelden voor onze verkoopmailing.

  1. Komt er een nieuwe woning in de verkoop die je aanspreekt, neem dan binnen één week contact op met Zijlstra ERA makelaardij.
  2. Hebben meer huurders interesse in de woning, dan is de huurder die het langst een woning huurt eerst aan de beurt.
  3. De makelaar begeleidt de verkoop en informeert je hoe het verder gaat.

Kan ik als koper zelf een notaris kiezen?

Het passeren van de leveringsakte van een koopwoning van WSN vindt altijd plaats bij Notariaat van der Weij (Van 't Hoffstraat 32, Nijkerk). Voor de hypotheekakte kun je zelf een notaris kiezen. Omdat de leverings- en hypotheekakte tegelijkertijd worden ondertekend, raden wij je aan de hypotheekakte ook bij deze notaris te regelen.

Waar vind ik het aanbod van koopwoningen?

De woningen die wij te koop aanbieden vind je hier op onze webstie. 

Ook staan de woningen op ZijlstraEramakelaardij.nl en op Funda.nl

Wat is een koopgarant woning?

Koopgarant is een kortingsregeling ontwikkeld door Stichting op Maat. Bij Koopgarant betaal je 25% minder voor de woning dan de taxatiewaarde. Dit scheelt aanzienlijk in de aankoopprijs en de maandlasten! Aan Koopgarant zit een terugkoopregeling verbonden.

Sinds november 2018 verkoopt WSN geen woningen meer met Koopgarantkorting. In het verleden verkochtte Koopgarantwoningen, kopen wij uiteraard wel terug. Heb je een Koopgarantwoning en wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Kijk dan bij Terugkoop.

Waarom kan ik mijn huurwoning niet kopen?

Niet iedereen kan zijn / haar huurwoning kopen. Dit komt omdat wij voldoende sociale huurwoningen beschikbaar willen houden voor lagere inkomens. Om de 2 tot 3 jaar bepalen we op basis van marktonderzoek en Financiële analyses welke woningen we verkopen. Als we jouw woning hiervoor net selecteren, dan blijft je woning een huurwoning. Wil je een andere woning van ons kopen? Kijk dan een bij Aanbod koopwoningen.

Kan ik een hypotheek krijgen?

Of je een hypotheek kunt krijgen, hangt af van je inkomen, je dienstverband, je leeftijd en eventuele andere leningen/schulden. Wil jeweten of je een hypotheek kunt krijgen en van hoeveel? Neem dan contact op met een hypotheekadviseur.

Ik kan mijn huurwoning kopen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Het kan interessant zijn om je huurwoning te kopen.
Eventuele investeringen worden van jezelf, je hebt de mogelijkheid vermogen op te bouwen en ook de maandelijkse financiële lasten kunnen soms gunstig(er) uitvallen.
Daarbij hoef je natuurlijk niet te verhuizen en heb je dus geen extra verhuis- en inrichtingskosten!

Om te beginnen, adviseren wij je om contact op te nemen met een hypotheekadviseur. Een hypotheekadviseur kijkt naar de opties om een woning te kopen en wat het maandelijks kost, zodat je een goede afweging kunt maken tussen kopen en huren.

Vervolgens wil je natuurlijk weten wat de woning kost. Om de prijs te bepalen, laten wij de woning taxeren door een externe taxateur. Hierbij worden verbeteringen die je zelf aan de huurwoning hebt aangebracht niet meegenomen in de taxatiewaarde. Anders zou je namelijk nog een keer voor je eigen investeringen moeten betalen. De taxatiewaarde exclusief de waarde van de eventuele zelf aangebrachte verbeteringen is de prijs waarvoor wij de woning te koop aanbieden.

Heb je interesse om je woning te kopen of heb je nog vragen? Neem contact met ons op.

l

Waarom krijgen huurders van WSN voorrang bij het kopen van een woning?

Als een huurder een woning koopt, dan komt er weer een huurwoning vrij voor een andere woningzoekende. Zo stimuleren we de doorstroming.

Hoe kom ik in aanmerking voor een woning die WSN verkoopt?

Als je een woning van WSN of de Alliantie huurt in Nijkerk, Nijkerkerveen of Hoevelaken, krijg je bij de toewijzing van een koopwoning van WSN voorrang ten opzichte van andere geïnteresseerden. Als je hier gebruik van wilt maken, moet je binnen één week nadat een WSN woning op Funda.nl is gezet, contact opnemen met Zijlstra ERA Makelaardij. Zij begeleiden de verkoop en informeren je hoe het verder gaat.

Als er meer huurders geïnteresseerd zijn, is de huurder die het langste een woning van WSN of de Alliantie huurt 1e kandidaat.

Wil je geen woning missen? Neem dan contact op met Zijlstra ERA Makelaardij en meld je aan voor onze verkoopmailing. Zodra een woning op Funda staat, krijg je dan een e-mail om je erop te wijzen.