WSN Dichtbij in je wijk in Nijkerkerveen

Woensdag 8 en vrijdag 10 juni waren we in Nijkerkerveen voor WSN Dichtbij in je week.  Zo’n vijftig huurders kwamen af op een ijsje, koffie, thee en het springkussen. Ze gingen met ons - en de Gemeente NijkerkSigma Nijkerk, Huurdersorganisatie Nijkerk en Buurtbemiddeling – in gesprek over hun buurt en woning.
 
De meeste huurders in Nijkerkerveen wonen met veel plezier in hun woning en buurt. De huurders vinden het fijn en rustig wonen en houden van het dorpse karakter en het groen. Sommige huurders maken zich zorgen over het dorpse karakter dat volgens hen onder druk staat, parkeerproblemen en te hard rijden. De contacten met buren mogen wel wat meer hoorden we vaak: ‘’een buurtkroeg of feest lijkt mij wel wat’’, aldus een huurder. Veel vragen gingen verder over verduurzaming en onderhoud van de woning en geschikte woningen om oud te worden. Het was waardevol om op deze manier letterlijk ‘altijd dichtbij’ te zijn. Een huurder: ‘’Ik vind het heel fijn dat jullie hier nu staan. Het is laagdrempelig om zo in gesprek te gaan’’.
 
Samen met de gemeente, Sigma, HON en Buurtbemiddeling pakken we de belangrijkste acties op. We gaan twee keer per jaar de buurt in met WSN dichtbij in je wijk om te horen wat huurders vinden van hun woning en buurt. In het najaar weer, wordt vervolgd!