WSN blij met inzet nieuwe coalitie gemeente Nijkerk op woningbouw

De nieuwe coalitie van de gemeente Nijkerk wil vooral inzetten op betaalbare woningen in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. De komende vier jaar gaat de gemeente op zoek naar 'creatieve oplossingen' voor de wooncrisis. Een mooie uitkomst die aansluit op de strategie van Woningstichting Nijkerk aldus Vera Luijendijk, interim directeur-bestuurder.

Meer aandacht voor wonen
Wonen wordt nog prominenter door de komst van een aparte wethouder voor Wonen en Ruimtelijke Ordening Esther Heutink (CDA). Zij wil de grootschalige bouw van woningen nog meer kracht bij zetten. Saskia Waciuri, manager Wonen: “Een goede ontwikkeling en hard nodig omdat er tot 2030 in de provincie ruim 80.000 nieuwe woningen gebouwd moeten worden.”

Intensieve samenwerking
Saskia vult aan dat we verder moeten kijken dan alleen het bouwen van woningen. De nieuwe woningen moeten passend zijn en aansluiten op de toekomst. Ze doelt daarmee op de vergrijzing en toenemende zorgvraag. Met andere woorden, dit vraagt om het bouwen van woningen voor specifieke doelgroepen en meer aandacht voor andere woonvormen. Kortom een intensieve samenwerking op verschillende terreinen, daar kijkt WSN naar uit.

Coalitieakkoord-Nijkerk-mei-2022-DIGITAAL.pdf (nieuws.nl)