BLADER
DOOR DE
INFORMATIE

Wonen met uitstraling in de Nijkerkse binnenstad

Soort woningen
De woningen op beide locaties zijn echte stadswoningen. Ze hebben geen voortuinen en relatief kleine achtertuinen. De bewoners kunnen parkeren op de achtergelegen binnenhof. Van de in totaal 19 woningen zijn 14 sociale huurwoningen (75%). Dit sluit aan bij de ambitie van de gemeente om voor alle doelgroepen te bouwen en ook op zeer centrale plekken voor de sociale doelgroep te bouwen. Het beleid is 35% sociaal, maar door de samenwerking met WSN in deze projecten is het percentage aanzienlijk hoger. De nieuwbouw voegt zich op een natuurlijke wijze in de structuur van de binnenstad. Het geeft ook een impuls aan de uitstraling van het gebied en in samenhang met de nu in uitvoering zijnde herinrichting van de openbare ruimte knappen hele gedeelten van de binnenstad van Nijkerk verder op.

Van bedrijfslocaties naar wonen in de binnenstad
Beide locaties zijn eerst bedrijfslocaties geweest. Locaties waarop een autogarage (Van de Kraats) en een metaalverwerkend bedrijf gevestigd waren (locatie Venestraat-Callenbachstraat) en waarop diverse bedrijven gevestigd zijn geweest (locatie Koetsendijk-Torenstraat). Enkele jaren geleden is er door de gemeenteraad besloten op deze plekken woningen te realiseren. Denk hierbij aan de Oosterpoort, de nieuwbouw op de locatie van de voormalige ABN Amro en de nieuwbouw bij basisschool Het Baken.

SteenGoed Benutten
De provincie Gelderland maakte de ontwikkeling van de woningen mede mogelijk met de subsidie SteenGoed Benutten. Dit programma helpt om leegstaande of vervallen plekken in dorpen en steden een nieuwe invulling te geven. Het is een ontwikkelprogramma. Samen met gemeenten en andere partners helpt de provincie om gebieden te verbeteren door transformatie en herbestemming.

Terug naar nieuwsarchief

Persoonlijk contact?