BLADER
DOOR DE
INFORMATIE

Voorbereidingen voor tiny houses in Nijkerk gestart

Initiatief college Nijkerk
De plaatsing van tijdelijke en verplaatsbare wooneenheden voor kleine huishoudens is een initiatief van het college van Nijkerk. "De druk op onze woningmarkt blijft groot. Dat maakt het extra lastig om voor bijvoorbeeld spoedzoekers snel alternatieve huisvesting te vinden. Dankzij de goede samenwerking met WSN en met leverancier Heijmans krijgen wij voor de zomer deze verplaatsbare woningen beschikbaar om hierin te kunnen voorzien. Goed om te zien dat hierop zo positief wordt gereageerd. Als het 'werkt' gaan wij op zoek naar meer passende locaties in de gemeente", aldus wethouder Wim van Veelen. De tiny houses worden voor verschillende doelgroepen ingezet als tijdelijke huurwoning, zoals urgente alleenstaanden en statushouders.

Even op adem komen
Woningstichting Nijkerk (WSN) is als verhuurder betrokken en koos voor de ruime en energiezuinige variant van de Heijmans ONE-woningen. Voor WSN is dit het eerste concept woningen waarbij een bewuste keuze is gemaakt voor een mix van doelgroepen en een tijdelijk huurcontract. Peter Toonen: “De woningen zijn instapklaar, zodat mensen weinig nodig hebben om er per direct te kunnen wonen. Ze kunnen er even op adem komen en hun leven op orde krijgen. Door het tijdelijke huurcontract blijven de woningen beschikbaar voor de doelgroep.”

Bouwrijp maken
De voorbereidingen voor de tiny houses zijn in volle gang. Op het moment wordt de grond bouwrijp gemaakt. Naar verwachting worden de woningen eind juli geplaatst. De woningen blijven voor een periode van maximaal 10 jaar staan. Hierna wordt naar een nieuwe passende locatie gezocht.

Terug naar nieuwsarchief

Persoonlijk contact?