BLADER
DOOR DE
INFORMATIE

Eerste Nul op de Meter huurwoningen in Nijkerk

Eind november tekenden WSN en Heijmans Huizen de overeenkomst voor de realisatie en bouw van de eerste 30 Nul op de Meter huurwoningen in Nijkerk. De woningen komen in de tweede fase van Doornsteeg. De Stegen, zoals de 2e fase heet, krijgt steeds meer vorm en biedt plaats aan 350 woningen in verschillende soorten; van koopwoning tot huurwoning. Heijmans realiseert 102 woningen, waarvan 30 huurwoningen.

Nul op de Meter woning
In een Nul op de Meter-woning wordt het netto energieverbruik tot nul gereduceerd. Dit gebeurt door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen. De huurwoningen in de Stegen zijn de eerste Nul op de Meter-huurwoningen in Nijkerk en krijgen extra zonnepanelen en een bodemwarmtepomp.

Diversiteit aan woningen
De Stegen biedt plaats aan 350 woningen. Van de 30 sociale huurwoningen zijn er 4 benedenwoningen, 8 bovenwoningen en 18 eengezinswoningen. De beneden- en bovenwoningen vormen samen een hofje.

Kenmerken De Stegen
De Stegen is onder andere ontwikkeld door Heijmans. De huurwoningen zijn ontworpen door architectenbureau Visser & Bouwman, geïnspireerd op de bestaande boerderijen langs de Doornsteeg. De Stegen wordt gekenmerkt door een dorps karakter, een diversiteit aan woonmilieus en woonmogelijkheden aan zowel parkgebieden als water.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de woningen op WoningnetEemvallei staan en wanneer ze ongeveer worden opgeleverd. Houd hiervoor onze website in de gaten.

 

Terug naar nieuwsarchief

Persoonlijk contact?