Uitschrijven als spoedzoeker

Uitschrijven als spoedzoeker

Je staat op het punt je uit te schrijven als spoedzoeker. Kies 'Volgende' om je gegevens in te vullen,

Gerelateerde vragen

Wat is een tijdelijke huurwoning?

Algemeen

Dit is een huurwoning die wij tijdelijk toewijzen aan een zogenaamde spoedzoeker. Een spoedzoeker is iemand die niet in aanmerking komt voor urgentie, maar wel een acuut woonprobleem heeft. De tijdelijke huurovereenkomst is voor maximaal 2 jaar en bedoeld als overbrugging. In deze periode moet je zelf een andere (huur)woning vinden. Lukt dit niet? Dan moet je na afloop van het tijdelijke huurcontract de woning toch verlaten.

Meer over dit onderwerp

Ik ben met spoed op zoek naar een woning en wil graag een Opstapwoning huren. Wat moet ik doen?

Algemeen

Als je voldoet aan de voorwaarden voor spoedzoekers, kun je je inschrijven als spoedzoekers. Zodra een Opstapwoning vrijkomt, wordt deze via loting toegewezen onder de bij ons ingeschreven spoedzoekers. Na één jaar vervalt je inschrijving. Ben je dan nog steeds op zoek naar een Opstapwoning, dan moet je je opnieuw inschrijven.

Meer over dit onderwerp

Wat is een Opstapwoning?

Algemeen

Een Opstapwoning is een zelfstandige kleine woning (39 m2) met een tijdelijke huurovereenkomst bestemd voor 1 of maximaal 2 personen.  De woning kent een lage huurprijs en is direct te betrekken.

Meer over dit onderwerp

Wanneer ben ik een spoedzoeker?

Algemeen

Je bent een spoedzoeker als je dringend woonruimte nodig hebt en dit je helpt om je leven weer op de rit te krijgen. WSN verhuurt onder specifieke voorwaarden woningen voor maximaal 2 jaar aan spoedzoekers. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. De tijdelijke huurperiode is bedoeld als overbruggingsperiode. In de tussentijd moet je zelf een andere (huur)woning vinden. Lukt dit niet? Dan moet je na afloop van het tijdelijke huurcontract de woning toch verlaten.

Meer over dit onderwerp

Voor wie zijn de Opstapwoningen bedoeld?

Algemeen

WSN verhuurt 28 Opstapwoningen. Hiervan zijn 14 woningen voor spoedzoekers, 7 woningen voor nieuwe Nederlanders onder de 28 jaar en 7 woningen voor starters onder de 28 jaar.

Meer over dit onderwerp

Ik wil een Opstapwoning huren?

Algemeen

Zodra er een tijdelijke huurwoning vrij komt, zetten wij deze hier online. Daar vind je ook de voorwaarden om in aanmerking te komen.

Meer over dit onderwerp

Wanneer kom ik in aanmerking voor een tijdelijke huurwoning?

Algemeen

Je komt in aanmerking voor een tijdelijke huurwoning als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  1. Je hebt dringend woonruimte nodig om jouw leven weer op de rit te krijgen.
  2. Je bent gemotiveerd én zelf in staat om binnen 2 jaar andere woonruimte te vinden.
  3. Je hebt geen recht op urgentie.
  4. Je woont in de gemeente Nijkerk.
  5. Je verdient maximaal € 38.035,00 per jaar.
  6. Je bent alleen.
  7. Je staat ingeschreven bij Woningnet Eemvallei en blijft daar actief reageren op het woningaanbod.
  8. Je hebt geen recht op beschermd wonen (WMO) of andere vorm van wonen met begeleiding of behandeling.
  9. Je bent in staat om zelfstandig een huishouden te voeren, eventueel met lichte ambulante ondersteuning op basis van de WMO.
Meer over dit onderwerp

Ik huur een tijdelijke huurwoning. Krijg ik een andere huurwoning aangeboden als mijn huurcontract afloopt?

Algemeen

Nee, je moet zelf voor andere woonruimte zorgen. Een tijdelijke huurwoning is een tussen oplossing. Eén van de voorwaarden voor toewijzing is dat je ingeschreven staat bij WoningnetEemvallei en zelf actief reageert als woningzoekende.

Is het niet geluk om een andere (huur)woning te vinden? Dan moet je na afloop van het tijdelijke huurcontract de woning toch verlaten.

Meer over dit onderwerp

Ik wil in mijn tijdelijke huurwoning blijven wonen, kan dat?

Algemeen

Nee, als je een woning tijdelijk huurt moet je op de einddatum van je contract de woning altijd verlaten. Je moet zelf andere woonruimte vinden en hebt geen recht op urgentie.

Meer over dit onderwerp

Waar vind ik het aanbod van tijdelijke huurwoningen?

Algemeen

Zodra een tijdelijke huurwoning vrijkomt, adverteren wij deze hier. Tijdelijke huurwoningen staan niet op WoningnetEemvallei. Om in aanmerking te komen moet u daar wel staan ingeschreven als woningzoekende. 

Meer over dit onderwerp

Zijn de Opstapwoningen energiezuinig?

Algemeen

De Opstapwoningen hebben een energielabel C. Ze zijn voorzien van een Warmte Terugwin-installatie (WTW), 3 infrarood panelen en 9 zonnepanelen. Warm water wordt verzorgd door een elektrische boiler. De woningen zijn geheel gasloos. De energiekosten liggen tussen de € 35,- en € 60,- per maand.

Meer over dit onderwerp