Vrije sector huurwoning

Vrije sector woningen zijn woningen met een huurprijs hoger dan € 879,66. Deze woningen zijn voor woningzoekenden met een hoger inkomen die niet in aanmerking komen voor de sociale huur. 

Verhuisregeling: voorrang voor huurders van WSN en De Alliantie

Huurders van WSN en de Alliantie in de gemeente Nijkerk die van een sociale naar een vrije sector woning willen verhuizen, krijgen voorrang op andere geïnteresseerden. Je hoeft hiervoor niet ingeschreven te staan bij Eemvallei.mijnDAK.nl (voorheen WoningnetEemvallei.nl).

Veel gevraagd over Vrije sector huurwoning

Wat zijn vrije sector huurwoningen?

Algemeen

Een vrije sector woning is een woning met een huur hoger dan € 879,66 (excl. servicekosten). Ze zijn voor woningzoekenden met een (gezamenlijk) inkomen van minimaal € 47.699,00 (eenpersoonshuishouden) of € 52.671,00 (meerpersoonshuishouden). De woningen zijn meestal per direct beschikbaar en je kunt er geen huurtoeslag voor krijgen. Beschikbare vrije sector woningen adverteren wij op Eemvallei.mijnDAK.nl (voorheen WoningnetEemvallei.nl). Om te kunnen reageren op een vrije sector woning, hoef je je niet in te schrijven als woningzoekende.

Ik zoek een vrije sector woning. Waar kan ik jullie aanbod vinden?

Algemeen

Wij adverteren vrije sector huurwoningen op Eemvallei.mijnDAK.nl (voorheen WoningnetEemvallei.nl). 

Moet ik me inschrijven voor een vrije sector woning?

Algemeen

Nee, je hoeft je niet in te schrijven bij Woningnet Eemvallei om te kunnen reageren op vrije sector woningen.   

Wat zijn de inkomenseisen voor een vrije sector woning?

Algemeen

Om een vrije sector woning te kunnen huren, moet je (gezamenlijke) jaarinkomen minimaal € 47.699,00 (voor een éénpersoonshuishouden) of € 52.671,00 (voor een meerpersoonshuishouden) zijn.

In welke volgorde worden vrije sector woningen in Nijkerk toegewezen?

Algemeen

De toewijzing van vrije sector woningen gaat als volgt:

  1. Kandidaten die een sociale huurwoning van WSN of De Alliantie in de gemeente Nijkerk achterlaten, krijgen voorrang. Diegene die het langst in zijn of haar huurwoning woont én het juiste inkomen heeft, krijgt de woning aangeboden.
  2. Daarna zijn inwoners uit de gemeente Nijkerk aan de beurt. 
  3. Tot slot gaat het op volgorde van binnenkomst.

Kan ik huurtoeslag aanvragen voor een vrije sector woning?

Algemeen

Nee, dat kan niet. 

Verhuurt WSN ook dure huurwoningen?

Algemeen

Wij verhuren inderdaad ook duurdere woningen, dat wil zeggen woningen met een huurprijs hoger dan € 879,66 (dat is exclusief servicekosten). Dit zijn woningen met meer kwaliteiten ten opzichte van een sociale huurwoning. Ze worden verhuurd voor de marktwaarde en dat is een hogere waarde dan voor een sociale huurwoning.

Hoe krijg ik als huurder van WSN of de Alliantie voorrang bij het huren van een vrije sector woning van WSN?

Algemeen

  • Kijk regelmatig op WoningnetEemvallei.nl voor het aanbod van vrije sector woningen.
  • Geef in je profiel op Woningnet aan dat je een sociale huurwoning achterlaat van WSN of de Alliantie in de gemeente Nijkerk.