Sociale huurwoning

Ben je op zoek naar woonruimte? En zoek je een huurwoning?

Veel gevraagd over Sociale huurwoning

Hoe geef ik wijzigingen in mijn gegevens als woningzoekende door?

Algemeen

Ga naar DAK regio Eemvallei en log in op je eigen account. Het is belangrijk dat je gegevens actueel zijn en dat je gezinssamenstelling en inkomen kloppen. Deze informatie is bepalend bij het toewijzen van een woning.

Je naam, geslacht en geboortedatum kun je niet zelf aanpassen. In dit geval bel je met het Klantcontactcentrum WoningNetEemvallei, (0900) 040 06 02.

Ik kan mijn koopwoning niet meer betalen. Kom ik in aanmerking voor een huurwoning?

Algemeen

Je kunt je altijd inschrijven als woningzoekende voor een huurwoning op DAK regio Eemvallei. Hier adverteren wij de huurwoningen en kun je reageren. Je krijgt geen voorrang of urgentie.

Hoe lang duurt het voor ik een woning krijg in Nijkerk, Nijkerkerveen of Hoevelaken?

Algemeen

Dat is niet te voorspellen. Dit is afhankelijk van de wijk en het woningtype dat je zoekt. Als je ingelogd bent op DAK regio Eemvallei zie je wel hoe groot je kans van slagen bij die woning is. Voor lotingwoningen is de inschrijfduur niet van toepassing. Omdat er geloot wordt, maakt iedereen evenveel kans.

Wat betekent passend toewijzen?

Algemeen

In de Woningwet is vastgesteld dat wij woningen 'passend' moeten toewijzen. De overheid wil namelijk dat je een woning huurt die bij je inkomen past. Dit wordt bepaald aan de hand van je inkomen en uit hoeveel personen je huishouden bestaat. In de inkomenstabel zie je wat ongeveer je huur kan zijn.