Urgentie krijgen

Voor het aanvragen van een urgentieverklaring moet je naar de gemeente Nijkerk. De mogelijkheid om met urgentie (lees: voorrang) een woning te krijgen, is uitsluitend bedoeld voor mensen die zich in een noodsituatie bevinden, die buiten hun schuld is ontstaan en die niet op een andere manier kan worden opgelost dan met een woning toewijzen. Verhuizen moet de oplossing zijn voor het probleem. Gezinsuitbreiding is geen reden voor het krijgen van urgentie.

Kom je niet in aanmerking voor urgentie, maar heb je wel met spoed een tijdelijke woning nodig? Bekijk dan eens de mogelijkheden van een tijdelijke huurwoning van WSN

Veel gevraagd over Urgentie krijgen

Ik ben dakloos, kan ik met spoed een woning in Nijkerk, Nijkerkerveen of Hoevelaken krijgen?

Algemeen

Nee, u kunt terecht bij andere instellingen. Bij het Leger des Heils kunt u terecht voor noodopvang. U kunt zich ook inschrijven als woningzoekende op WoningnetEemvallei

75% van de woningen die wij verhuren worden toegewezen op grond van inschrijfduur. 25% van de woningen worden verloot.
Als u pas staat ingeschreven kunt u het beste reageren op lotingwoningen.
want daar heeft u de grootste kans.

Reageer ook op zoveel mogelijk woningen ook dat vergroot uw kans.

Ik ga scheiden en zoek een huurwoning. Hoe werkt dat?

Algemeen

Je kunt pas voor een huurwoning in aanmerking komen als de scheiding is uitgesproken door de rechter en is ingeschreven bij de gemeente. Eerder zoeken en reageren op een woning heeft geen zin. Dit komt omdat je (ex)partner, zolang je officieel getrouwd bent, automatisch medehuurder van een woning is. Na de scheiding zou hij/zij dan aanspraak kunnen maken op de huurwoning. Ook moeten wij het inkomen van je partner meetellen in de toewijzing.

Je kunt je wel alvast oriënteren op de mogelijkheden:

Ik ben zwanger, heb ik recht op een grotere woning?

Algemeen

Nee, u heeft geen recht op een grotere woning. U kunt zich inschrijven als woningzoekende voor een grotere woning op WoningnetEemvallei.

Ik heb een nieuwe baan in de gemeente Nijkerk. Krijg ik voorrang op een woning?

Algemeen

Nee, er is geen voorrangsregeling voor mensen die in ons werkgebied werken. U kunt zich inschrijven als woningzoekende op WoningnetEemvallei.

Ik kan mijn koopwoning niet meer betalen. Kom ik in aanmerking voor een huurwoning?

Algemeen

Het maakt niet uit waar je woont en of je huurt of koopt. Je kunt je altijd inschrijven als woningzoekende voor een huurwoning op WoningnetEemvallei. Hier adverteren wij de huurwoningen en kun je reageren. Je krijgt in dit geval geen voorrang of urgentie. 

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor urgentie?

Algemeen

De Gemeente Nijkerk regelt de aanvragen van urgentieverklaringen voor sociale huurwoningen. Bij hen kun je terecht met je vragen. De urgentieregeling is bedoeld voor mensen die met spoed een (andere) huurwoning nodig hebben. Hiervoor gelden regels. Je moet je in een noodsituatie bevinden die buiten jouw schuld is ontstaan en die niet op een andere manier kan worden opgelost. De problematiek moet samenhangen met de woning: verhuizen moet de oplossing zijn voor het probleem. Gezinsuitbreiding is geen reden voor het krijgen van urgentie.