Nieuwbouwwoning huren

Het huren van een nieuwbouwwoning verloopt net iets anders dan een bestaande woning. U krijgt de woning al toegewezen als hij nog in aanbouw is. De sleutel krijgt u pas als de bouw helemaal voltooid is. Vaak kunt u zelf keuzes maken voor keuken en badkamer.

Veel gevraagd over Nieuwbouwwoning huren

Wanneer wordt mijn nieuwbouwwoning opgeleverd?

Algemeen

  • De verwachte datum van oplevering houden we bij op onze website
  • Wanneer de definitieve opleverdatum bekend is, word je persoonlijk op de hoogte gesteld via e-mail, brief of per telefoon. We proberen om je vier weken voor oplevering de datum te laten weten. Dit lukt meestal wel, maar soms niet omdat we afhankelijk zijn van meerdere partijen zoals de aannemer.

Ik heb een klacht over mijn gehuurde nieuwbouwwoning. Bij wie kan ik terecht?

Algemeen

Bij de oplevering van uw woning ontving u een bewonersinformatieboekje. Hierin leest u met wie u contact op kunt nemen bij storingen en/of reparaties.

Kan ik mijn nieuwbouwwoning komen bekijken?

Algemeen

Ongeveer 6 weken voor de oplevering krijg je de mogelijkheid om je woning te bezichtigen.
U krijgt hiervoor van te voren informatie per e-mail. Dit is ook de gelegenheid om eventueel de vertrekken en kozijnen in te (laten) meten voor de stoffering, raambekleding e.d..
Tijdens de bouwperiode is het ten strengste verboden om de bouwplaats te betreden!

Welke vloerafwerking heeft mijn nieuwbouwwoning?

Algemeen

De vloer in de badkamer en toilet worden voorzien van tegelwerk.
De andere vloeren in de woning worden voorzien van een (cement)dekvloer.

Welke vloer- en wandtegels worden er toegepast in een nieuwbouwwoning?

Algemeen

Bij veel nieuwprojecten heeft u een keuze in tegelwerk. De mogelijkheden ontvangt u van ons in een keuzeboekje als u kandidaat voor een nieuwbouwwoning bent. Wanneer er geen keuze (meer) gemaakt kan worden en u wilt weten welke tegels er toegepast worden? Neem hiervoor contact met ons op.

Welke plafondafwerking heeft mijn nieuwbouwwoning?

Algemeen

Dit staat weergegeven in de woninginformatie die u van ons krijgt of heeft gekregen.

Welke keuzemogelijkheden heb ik als ik een nieuwbouwwoning van jullie ga huren?

Algemeen

Bij veel nieuwbouwprojecten hebben huurders keuzemogelijkheden voor de keuken, tegelwerk en eventueel meerwerk. Wanneer er mogelijkheden zijn ontvangt u van ons een uitnodiging voor een moment dat u begeleiding kunt krijgen. Naast dat moment kunt u ook zelf in de showroom kijken tijdens onze openingstijden.

Mag ik een keuken uit komen zoeken voor mijn nieuwbouwwoning?

Algemeen

Als er een mogelijkheid is om zelf een keuken uit te zoeken voor uw nieuwbouwwoning, dan ontvangt u daarvan bericht. U ontvangt dan van ons een uitnodiging voor een moment dat u begeleiding kunt krijgen. Naast dat moment kunt u ook zelf in de showroom kijken tijdens onze openingstijden.