Overlast

Ervaart u overlast van uw buren? Dan is het verstandig om de irritatie niet te laten oplopen. Vaak zijn mensen zich helemaal niet bewust dat zij overlast veroorzaken. Door zo snel mogelijk met elkaar te praten, voorkomt u dat dingen uit de hand lopen. Het resultaat is dat u beide uiteindelijk prettiger woont in uw straat of wijk. Komt u er samen echt niet uit? Neem dan contact met ons op.

Veel gevraagd over Overlast

De honden van de buren blaffen heel vaak. Wat kan ik doen?

Algemeen

Spreek degene van wie je overlast hebt altijd eerst zelf aan. Het kan zijn dat de buren zich niet bewust zijn van de overlast. Met een goed gesprek kun je soms een heleboel ergernissen oplossen. Je kunt afspraken maken die voor beiden goed werken. Kom je er niet uit, dan kun je met de politie bellen. Je kunt in ook buurtbemiddeling inschakelen. Kijk voor meer informatie op de problemenmetjeburen.nl.

Ik ervaar overlast van mijn buren/ buurtbewoners. Wat kan ik doen?

Algemeen

Spreek degene van wie je overlast hebt altijd eerst zelf aan. Het kan zijn dat de buren zich niet bewust zijn van de overlast. Met een goed gesprek los je vaak een heleboel ergernissen op. Je kunt afspraken maken die voor beiden goed werken. Kom je er samen niet uit? Dan kun je contact opnemen met buurtbemiddeling. Kijk voor informatie en contactgegevens op problemenmetjeburen.nl.

Ik vermoed dat er in de buurt een hennepkwekerij zit. Wat moet ik doen?

Algemeen

Belt u de politie als u dit vermoeden heeft. Ga niet zelf op onderzoek uit.

Ik woon in een koopwoning. Kan ik een overlastmelding over een huurder van jullie doen?

Algemeen

U kunt altijd een melding doen. Of wij de situatie moeten oplossen is afhankelijk van de situatie. In veel gevallen is het uw eigen verantwoordelijkheid om problemen aan te pakken en op te lossen. Met een goed gesprek lost u vaak een heleboel ergernissen op. Een eventuele rechtszaak moet door de woningeigenaar zelf opgestart worden.

Ik woon in een straat met huurders en kopers. Ik ervaar overlast van een koper. Wat kan ik doen?

Algemeen

Wij kunnen hierin niet bemiddelen. Hiervoor kun je buurtbemiddeling inschakelen. Kijk voor informatie op problemenmetjeburen.nl. Ook kun je overlast melden bij de politie of de gemeente.

Waarom mag ik overlast niet anoniem melden?

Algemeen

Een anonieme overlastmelding nemen wij niet in behandeling. Een overlastmelding die binnenkomt, behandelen wij altijd vertrouwelijk. Aan de overlastgever geven wij nooit zonder uw toestemming door wie de melding gedaan heeft. Pas als het tot een rechtszaak komt, voeren wij de overlastmelding als bewijsmiddel aan. Wij vragen daarvoor altijd toestemming aan de melder.

Wanneer beginnen jullie een rechtszaak bij overlast?

Algemeen

Wij treden pas op bij extreme overlast. De overlast moet dan ondraaglijk of onaanvaardbaar zijn. In het uiterste geval vragen wij de rechter om de woning te mogen ontruimen. De huurder wordt dan dakloos. Een rechter wijst een ontruimingsvonnis dan ook niet zo maar toe. Er moet dus echt wel wat aan de hand zijn. Daarom zijn er meerdere schriftelijke overlastmeldingen nodig, die bewezen zijn. Pas dan kunnen wij dit de rechter voorleggen. Zonder onvoldoende bewijs staan wij machteloos.

Wat doen jullie na een overlastmelding?

Algemeen

Binnen 5 werkdagen neemt een medewerkers van WSN contact op met de melder. Vervolgens onderzoeken wij de melding. Hebben we meer informatie nodig? Dan bellen of mailen wij u. Indien nodig kijken we op locatie en/of gaan we in gesprek met de buren. Daarna nemen wij weer contact op met de melder over de uitkomst van ons onderzoek.

Wat gebeurt er als jullie drugshandel ontdekken?

Algemeen

U mag geen drugs maken in de woning of verkopen vanuit onze woning. Als dit wel het geval is, dan ontbinden wij de huurovereenkomst. Daarvoor moet de rechter wel een uitspraak doen.

Wat gebeurt er als jullie hennepkweek bij een huurder thuis ontdekken?

Algemeen

Als wij hennepkweek ontdekken, vragen wij de huurder het huurcontract op te zeggen. Doet de bewoner dit niet? Dan vragen wij om beëindiging van de huurovereenkomst bij de rechter. De rechter wijst dit altijd toe. De kosten voor de rechtszaak en de schade aan de woning zijn voor rekening van de huurder.