Boom kappen

Wil je een boom kappen in je tuin? Meestal kun je dit zelf doen. Kijk voor meer informatie (én of het mag of niet) op de website van de gemeente. Als de boom schade aan je huis veroorzaakt, Neem hiervoor contact met ons op.

Veel gevraagd over Boom kappen

Ik wil een boom in mijn tuin kappen. Deze veroorzaakt schade aan mijn woning. Wat kan ik doen?

Algemeen

Laat het ons weten. Er komt dan iemand langs om vast te stellen of de boom schade veroorzaakt. Samen met jou zoeken wij een oplossing. Hier kunnen kosten verbonden zijn.

Ik wil een boom in mijn tuin kappen. Hoe werkt dat?

Algemeen

Voor een monumentale boom heeft u een kapvergunning nodig. Kijk eerst op de website van de gemeente of u een kapvergunning nodig heeft. Zo ja? Dan kunt u deze bij de gemeente indienen. Veroorzaakt de boom schade aan de woning? Bel ons dan. Wij komen dan kijken of het nodig is om de boom te laten kappen. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn.

Waar vind ik informatie over het kappen van een boom?

Algemeen

Kijk op de website van de gemeente Nijkerk onder het item kappen boom voor meer informatie.

Wat doen jullie met een verzoek voor het kappen van een boom?

Algemeen

Veroorzaakt de boom schade aan uw woning of is er sprake van valgevaar van takken en/of de hele boom? Laat het ons weten, dan sturen wij een medewerker langs om dit te bekijken. Zo nodig, laten wij de boom snoeien of kappen. Veroorzaakt de boom geen schade? Dan kunt u het snoeien van de boom zelf regelen. Wilt u de boom kappen? Vraag altijd bij uw gemeente na of u een kapvergunning nodig heeft. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn.

Welke richtlijnen gebruikt de gemeente voor het kappen van een boom?

Algemeen

Dit verschilt per gemeente. Kijk op de website van de gemeente Nijkerk voor meer informatie.