Verhuizen

Nadat je de huur hebt opgezegd en je woning hebt klaargemaakt voor de oplevering, is het tijd om te verhuizen. Bij een verhuizing komt veel kijken. Met de onderstaande vragen en antwoorden én onze Verhuischecklist helpen we je een beetje op weg. 

Moet je de huur nog opzeggen? Ga voor informatie naar Huur opzeggen

Veel gevraagd over Verhuizen

Ik heb mijn huur opgezegd. Hoe gaat het nu verder?

Algemeen

Dat lees je allemaal in: 

Binnen één week na het opzeggen van de huur komt een woonconsulent langs voor de voorinspectie. Jullie maken dan afspraken over hoe je de woning op de laatste huurdag aan WSN moet opleveren. Ook krijg je een exemplaar van de folder en de verhuischecklist en een overnameformulier. 

Ik heb mijn huur opgezegd en wil spullen ter overname aanbieden. Hoe werkt dit?

Algemeen

Na ontvangst van je huuropzegging, gaan wij op zoek naar een nieuwe huurder. Meestal lukt dit binnen 2 tot 3 weken. Zodra we die gevonden hebben, neemt hij of zij contact met je op voor een bezichtiging.

Tijdens deze bezichtiging kun je afspraken maken over de overname van bijvoorbeeld vloeren, vloerbedekking, extra keukenkastjes, zonwering en gordijnen. Gebruik hiervoor het overnameformulier, dat je bij de voorinspectie krijgt van onze woonconsulent. Eén exemplaar is voor jezelf, één voor de nieuwe huurder en één lever je samen met de sleutels in bij WSN. De kosten van de overnames verreken je onderling.

Heeft de nieuwe huurder geen interesse in de overnames?
Dan verwijder je alles uit de woning voordat je de sleutels inlevert.

Wordt je woning verkocht of gesloopt?
Dan kun je geen spullen laten overnemen.

Lukt het ons niet een nieuwe huurder te vinden, voordat jij de woning verlaat?
Dan mag je de overnames in de woning laten zitten tot er een nieuwe huurder gevonden is. Heeft deze geen interesse, dan moet je de spullen alsnog zo snel mogelijk verwijderen. Wil je deze onzekerheid niet, dan kun je er ook voor kiezen om alles voor de oplevering uit de woning te halen.

Ik ga verhuizen, heb spullen ter overname, maar er is nog geen nieuwe huurder bekend. Kan ik de overnames in de woning achterlaten?

Algemeen

Overnames mogen in de woning blijven tot er een nieuwe huurder gevonden is. Heeft deze geen interesse, dan krijg je in overleg alsnog gelegenheid om je spullen te verwijderen.

Wil je deze onzekerheid niet, dan kun je er ook voor kiezen om alles voor de oplevering uit de woning te halen.

Ik ga verhuizen. De nieuwe huurder belt om mijn woning te bezichtigen. Hoe weet ik dat dit de juiste persoon is?

Algemeen

Wij geven je telefoonnummer alleen aan de persoon die kandidaat is voor de woning. Degene die komt bezichtigen heeft een e-mail van WSN ontvangen, die hij of zij aan je kan laten zien.

Ik ga verhuizen en heb net een nieuwe keuken. Mag ik deze meenemen naar mijn nieuwe woning?

Algemeen

Nee, de keuken hoort bij de woning die je nu huurt en blijft daar achter.

Extra kastjes die je zelf besteld en betaald hebt, mag je uiteraard wel meenemen of ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder.

Ik kan niet aanwezig zijn bij de voorinspectie. Wat kan ik doen?

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op. Dan verzetten we de afspraak.

Hoe lever ik mijn sleutels in?

Algemeen

Op de laatste huurdag lever je de sleutels zelf bij ons in op kantoor of we komen langs voor een eindinspectie. Hoe dit bij jou gaat, spreek je af met de woonconsulent tijdens de voorinspectie.

De volgende sleutels moet je inleveren:

  • alle sleutels van elke buitendeur (min. 4 per cilinder);
  • alle sleutels van overige sloten, zoals centrale toegang en berging (min. 2 per cilinder);
  • 2 sleutels van de brievenbus (indien van toepassing);
  • sleutels van binnendeuren en ramen laat je achter in de woning.

Als je sleutels op de laatste huurdag niet bij ons zijn ingeleverd, brengen wij je extra kosten in rekening. Deze kosten vind je terug op de eindafrekening, die je binnen 6 weken van ons ontvangt.

Ik ga verhuizen en er ontbreken sleutels. Wat nu?

Algemeen

De kosten van de ontbrekende sleutels brengen wij aan je in rekening. Deze kosten vind je terug op de eindafrekening, die je binnen 6 weken van ons ontvangt.

Ik ga verhuizen, maar kan de sleutels niet op de afgesproken tijd inleveren. Wat nu?

Algemeen

Als je een afspraak hebt voor een eindinspectie, dan rekenen we erop dat je op de afgesproken tijd in de woning bent. Lukt dit door omstandigheden niet? Neem hiervoor contact met ons op.

Heb je geen eindinspectie en moet je de sleutels zelf bij ons inleveren op kantoor? Dan mag dat altijd eerder. Later inleveren kan niet vanwege afspraken met de nieuwe huurder.

Als je sleutels op de laatste huurdag niet bij ons zijn ingeleverd, brengen wij je extra kosten in rekening. Deze kosten vind je terug op de eindafrekening, die je binnen 6 weken van ons ontvangt. 

Ik heb mijn huur opgezegd. Wanneer stopt de automatische incasso?

Algemeen

Nadat we je huuropzegging hebben ontvangen, zetten we de automatisch incasso stop. Als de einddatum rond de 15e is, kunnen we niet voorkomen dat de huur voor de volgende maand wordt afgeschreven. De teveel betaalde huur storten we terug of verrekenen we met de eindafrekening die je binnen 6 weken na de laatste huurdag van ons ontvangt. Een maandelijkse overboeking via de bank moet je zelf stop zetten.

Ik ga verhuizen. Hoe zit het met de eindafrekening?

Algemeen

Binnen 6 weken nadat je de sleutels hebt ingeleverd, ontvang je de eindafrekening. Hierin verrekenen we de te veel of juist niet betaalde huur en de kosten die wij hebben gemaakt om de woning in orde te maken voor de volgende huurder. Soms krijg je iets van ons terug en soms moet je nog iets betalen.

De afrekening van servicekosten en stookkosten ontvang je uiterlijk 1 juli van het volgende jaar op je nieuwe adres. . 

Ik heb mijn woning niet netjes achtergelaten toen ik ging verhuizen. Wat nu?

Algemeen

Tijdens de voorinspectie met onze woonconsulent afspraken gemaakt over hoe je de woning aan ons moet opleveren.

Blijkt na het inleveren van de sleutels dat je deze afspraken niet bent nagekomen? Dan maken wij de woning voor je in orde. De gemaakte kosten brengen we aan je in rekening bij de eindafrekening. Deze ontvang je binnen 6 weken na de laatste huurdag.

Ik ga verhuizen. Wat doe ik met mijn milieu- of afvalpas?

Algemeen

Deze laat je in de woning achter voor de nieuwe huurder.

Ik ga verhuizen. Moet ik me aanmelden bij een nieuwe energieleverancier?

Algemeen

Na de verhuizing moet je je opnieuw aanmelden bij een energieleverancier. Liggen er zonnepanelen op je woning? Dan moet je deze aanmelden bij energieleveren.nl.

Ik ga verhuizen en moet mijn eindstanden van water en energie doorgeven. Hoe doe ik dat?

Algemeen

Op de dag van de verhuizing ben je als vertrekkende huurder verplicht om de meterstanden van gas, water en elektra door te geven aan je leverancier. Dit doe je eenvoudig online op de website van je leverancier.

Moet ik mijn verhuizing doorgeven aan mijn inboedel verzekering?

Algemeen

Ja dat moet. Vraag meteen ook even of je spullen (je inboedel) ook tijdens de verhuizing verzekerd zijn. Dit is namelijk niet altijd het geval.