Huur opzeggen

De huur van je woning kun je eenvoudig digitaal opzeggen. Je opzegging komt dan direct bij ons binnen en bevestigen we aan je per e-mail. Je kunt elke dag van de maand de huur opzeggen. De opzegtermijn van je woning, parkeerplaats of garage is minimaal één maand. De laatste huurdag is de dag waarop je de sleutels inlevert. Let op: dit moet een werkdag zijn. Binnen één week na het doorgeven van je huuropzegging, komt onze woonconsulent langs voor een voorinspectie. 

Nadat je de huur hebt opgezegd en je woning hebt klaargemaakt voor de oplevering, is het tijd om te verhuizen. Ga voor informatie naar Verhuizen.

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Hoe zeg ik de huur op van mijn woning?

Algemeen

De huur van je woning kun je eenvoudig digitaal opzeggen. Je digitale huuropzegging komt direct bij ons binnen en bevestigen we aan je via een e-mail.

 • De opzegtermijn is minimaal één maand.
 • De huur opzeggen kan elke dag van de maand. De laatste huurdag moet wel een werkdag zijn.
 • Binnen een week nadat we je huuropzegging hebben ontvangen, komt een woonconsulent bij je langs om het opleveren van de woning met je door te spreken.

Het kan gunstig zijn om je huuropzegging al eerder aan ons door te geven, bijvoorbeeld 6 tot 8 weken van te voren in plaats van één maand. Zo hebben wij meer tijd om een geschikte nieuwe huurder te vinden en heb jij meer tijd om de woning klaar te maken voor de verhuizing en zaken ter overname aan te bieden aan de volgende huurder. 

Ik heb mijn huur opgezegd en wil spullen ter overname aanbieden. Hoe werkt dit?

Algemeen

Na ontvangst van je huuropzegging, gaan wij op zoek naar een nieuwe huurder. Meestal lukt dit binnen 2 tot 3 weken. Zodra we die gevonden hebben, neemt hij of zij contact met je op voor een bezichtiging.

Tijdens deze bezichtiging kun je afspraken maken over de overname van bijvoorbeeld vloeren, vloerbedekking, extra keukenkastjes, zonwering en gordijnen. Gebruik hiervoor het overnameformulier, dat je bij de voorinspectie krijgt van onze woonconsulent. Eén exemplaar is voor jezelf, één voor de nieuwe huurder en één lever je samen met de sleutels in bij WSN. De kosten van de overnames verreken je onderling.

Heeft de nieuwe huurder geen interesse in de overnames?
Dan verwijder je alles uit de woning voordat je de sleutels inlevert.

Wordt je woning verkocht of gesloopt?
Dan kun je geen spullen laten overnemen.

Lukt het ons niet een nieuwe huurder te vinden, voordat jij de woning verlaat?
Dan mag je de overnames in de woning laten zitten tot er een nieuwe huurder gevonden is. Heeft deze geen interesse, dan moet je de spullen alsnog zo snel mogelijk verwijderen. Wil je deze onzekerheid niet, dan kun je er ook voor kiezen om alles voor de oplevering uit de woning te halen.

Ik heb mijn huur opgezegd. Hoe gaat het nu verder?

Algemeen

Dat lees je allemaal in: 

Binnen één week na het opzeggen van de huur komt een woonconsulent langs voor de voorinspectie. Jullie maken dan afspraken over hoe je de woning op de laatste huurdag aan WSN moet opleveren. Ook krijg je een exemplaar van de folder en de verhuischecklist en een overnameformulier. 

Ik ga verhuizen, heb spullen ter overname, maar er is nog geen nieuwe huurder bekend. Kan ik de overnames in de woning achterlaten?

Algemeen

Overnames mogen in de woning blijven tot er een nieuwe huurder gevonden is. Heeft deze geen interesse, dan krijg je in overleg alsnog gelegenheid om je spullen te verwijderen.

Wil je deze onzekerheid niet, dan kun je er ook voor kiezen om alles voor de oplevering uit de woning te halen.

Wat is een voorinspectie?

Algemeen

Binnen één week na het doorgeven van je huuropzegging, komt een woonconsulent van WSN bij je langs voor een voorinspectie. Jullie lopen samen een rondje door de woning en maken afspraken over:

 • wat je moet aanpassen, verwijderen of repareren aan de woning.
 • het inleveren van de sleutels.
 • de eventuele overname van spullen en aanpassingen, door de nieuwe huurder. 

Je ontvangt direct een bevestiging van de gemaakte afspraken.

Ook krijg je van de woonconsulent: 

Ik heb mijn huur opgezegd. Wanneer stopt de automatische incasso?

Algemeen

Nadat we je huuropzegging hebben ontvangen, zetten we de automatisch incasso stop. Als de einddatum rond de 15e is, kunnen we niet voorkomen dat de huur voor de volgende maand wordt afgeschreven. De teveel betaalde huur storten we terug of verrekenen we met de eindafrekening die je binnen 6 weken na de laatste huurdag van ons ontvangt. Een maandelijkse overboeking via de bank moet je zelf stop zetten.

Ik wil in mijn Opstapwoning blijven wonen, kan dat?

Algemeen

Nee. Als je een Opstapwoning huurt, moet je deze op de einddatum van je huurcontract altijd verlaten. Je moet zelf andere woonruimte vinden en hebt geen recht op urgentie.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik daar nog iets aan veranderen?

Algemeen

Nee, een ingediende huuropzegging is bindend. Zijn er zeer bijzondere omstandigheden? Neem hiervoor contact met ons op.

De huurder is overleden. Hoe zeg ik de huur op?

Algemeen

De erfgenamen kunnen de huurovereenkomst digitaal opzeggen. De digitale huuropzegging komt direct bij ons binnen en bevestigen we aan je via een e-mail.

 • De opzegtermijn is minimaal één maand en maximaal twee maanden.
 • Heb je meer tijd nodig om de huuropzegging af te ronden? Neem hiervoor contact met ons op.
 • Opzeggen kan elke dag van de maand. De laatste huurdag moet wel een werkdag zijn.
 • Binnen een week nadat we de huuropzegging hebben ontvangen, komt een woonconsulent langs om het opleveren van de woning door te spreken.

Wat is de opzegtermijn van mijn woning, garage of parkeerplaats?

Algemeen

De opzegtermijn is minimaal één maand, gerekend vanaf de dag dat je huuropzegging bij ons binnenkomt.

 • Je kunt elke dag van de maand de huur opzeggen.
 • De laatste huurdag moet wel een werkdag zijn.

Het kan gunstig zijn om je huuropzegging al eerder aan ons door te geven, bijvoorbeeld 6 tot 8 weken van te voren in plaats van één maand. Zo hebben wij meer tijd om een geschikte nieuwe huurder te vinden en heb jij meer tijd om de woning klaar te maken voor de verhuizing en zaken ter overname aan te bieden aan de volgende huurder. De huur kun je eenvoudig digitaal opzeggen.

Onze huurovereenkomst staat op twee namen. Hoe kan ik dit wijzigen?

Algemeen

Je kunt dit aanvragen met het formulier beëindigen medehuurderschap. Binnen 14 dagen hoor je of wij de wijziging goedkeuren. Ben je getrouwd of geregistreerd partners en gaan jullie uit elkaar? Hier vind je meer informatie. 

Mijn echtgenoot / partner en ik gaan scheiden / uit elkaar. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Algemeen

Zijn jullie getrouwd of geregistreerd partners?
Door het huwelijk of geregistreerd partnerschap ben je beiden huurder van de woning en heb je beiden recht op de woning. De rechter bepaalt uiteindelijk wie in de woning mag blijven wonen. Pas nadat de rechterlijke uitspraak is ingeschreven bij de gemeentelijke basisadministratie (GBA), kun je bij ons een verzoek tot het wijzigen van de naam op de huurovereenkomst indienen. Gebruik hiervoor het formulier beëindiging medehuurderschap. Met een Uittreksel persoonsgegevens BRP van de gemeente met daarop de woonhistorie en overige ingeschrevenen, toont de vertrekkende huurder aan op een ander adres te wonen. Komen jullie er voor de uitspraak van de rechter samen al uit? Dan kun je de beëindiging van het medehuurderschap al eerder aanvragen. Op de datum dat één van de huurders van het contract afgehaald wil worden, mag er GEEN HUURACHTERSTAND zijn.

Sta je als medebewoner op het huurcontract?
Je kunt bij ons een verzoek indienen tot het wijzigen van de naam op het huurcontract. Gebruik hiervoor het formulier beëindiging medehuurderschap. Ook in dit geval mag er GEEN HUURACHTERSTAND zijn op het moment dat de medehuurder van het contract afgaat.

Inwoner?
Als inwoner heb je niet de rechten zoals een huurder die heeft. Je hebt namelijk geen huurovereenkomst getekend. Wanneer een inwoner vertrekt, geef je deze wijziging door aan WSN. Neem hiervoor contact met ons op. Deze persoon moet zichzelf laten uitschrijven bij de gemeente.

Mijn echtgenoot of partner is overleden. Wat moet ik doen?

Algemeen

Er zijn 3 mogelijkheden:

 1. Als het huurcontract op beiden namen staat, kun je dit aan laten passen. Hiervoor stuur je een kopie van de overlijdensakte naar info@wsn.nl
 2. Staat het huurcontract op jouw naam en waren jullie niet getrouwd, geen geregistreerd partners of was er geen sprake van medehuurderschap? Dan hoef je niets te doen.
 3. Ben jij niet de officiële huurder en staat het contract op naam van de overledene? Dan moet je de woning verlaten. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om het contract op jouw naam te zetten. Neem hiervoor contact met ons op.

 

Hoe zeg ik de huur op van mijn garage of parkeerplaats?

Algemeen

De huur van je garage of parkeerplaats kun je eenvoudig digitaal opzeggen. Je digitale huuropzegging komt direct bij ons binnen en de bevestiging ontvang je in je mailbox.

 • De opzegtermijn is minimaal één maand.
 • De huur opzeggen kan elke dag van de maand.
 • Op de laatste huurdag lever je de sleutels bij ons in op kantoor.

Ik wil de huur opzeggen van een overleden familielid, maar wil afstand doen van de erfenis. Wat moet ik doen?

Algemeen

Om afstand te doen van de erfenis en de huur op te kunnen zeggen, heb je een akte van verwerping van de rechtbank nodig. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe zeg ik de huur op van mijn bedrijfspand?

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op.

Wat is de opzegtermijn van mijn bedrijfspand?

Algemeen

Deze vind je in je huurcontract. Heb je vragen? Neem hiervoor contact met ons op.