Leefbaarheid

Naast aandacht voor jouw woning, hebben we dat ook voor de jouw woonomgeving. Wij willen dat je je thuisvoelt in je eigen huis, maar ook in de wijk waar je huis staat. Wij werken continu aan het verbeteren van de kwaliteit van leefbaarheid en veiligheid in jouw buurt.

Veel gevraagd over Leefbaarheid

De galerij-, lift-, of algemene ruimte van ons woongebouw is niet goed schoongemaakt. Wat kan ik doen?

Algemeen

  • Betaal je servicekosten voor het schoonmaken? Neem contact met ons op. Doe dit zo snel mogelijk nadat het schoonmaakbedrijf is geweest. 
  • Heb je het idee dat je buren het niet netjes houden? Bespreek dit dan met elkaar. Kom je er niet uit? Neem contact met ons op.

Ik wil graag een buurtfeest organiseren. Betalen jullie mee?

Algemeen

Nee, dat mag niet meer volgens de Woningwet. We mogen wel 'bijdragen aan leefbaarheid'. Dat zijn bijvoorbeeld activiteiten die zorgen voor verbetering van de woning of de directe omgeving.

Kijk ook eens op de website van het Oranjefonds. Misschien kunnen zij iets betekenen?

Ik wil mijn scootmobiel opladen in de scootmobielruimte, maar alle oplaadpunten zijn bezet. Wat kan ik doen?

Algemeen

Als er meer scootmobiel gebruikers zijn dan oplaadpunten, is het handig om met elkaar afspraken te maken over het gebruik van het oplaadpunt. Verplaats je scootmobiel zodra hij opgeladen is. Dan kan iemand anders het oplaadpunt weer gebruiken.

Er zit graffiti op mijn huis of in de buurt van mijn huis. Wat nu?

Algemeen

Geef het aan ons door via info@wsn.nl. Er komt dan iemand van ons langs om het te bekijken. Hierna laten we de graffiti zo snel mogelijk verwijderen. Als het nodig is, doen we aangifte.

Ik ben mijn milieu- of afvalpas kwijt om het restafval in de container te doen.

Algemeen

Je kunt via de website van de gemeente www.nijkerk.eu een nieuwe pas aanvragen. Mogelijk zijn daar wel kosten aan verbonden. 

Ik heb geen container bij mijn woning. Bij wie meld ik dat?

Algemeen

Containers zijn niet van ons, maar van de gemeente Nijkerk. Neem daarom contact met hen op.

Ik wil een sleutelkluisje (laten) ophangen bij de toegangsdeur van mijn woongebouw. Mag dat?

Algemeen

Ja, dat mag bij je eigen voordeur. Realiseer je wel dat daar veiligheidsrisico's aanzitten. Zit er een zorgaanbieder in het woongebouw, overleg dan met hun of er bij de toegangsdeur al één hangt.

Ik wil graag de leefbaarheid van mijn wijk verbeteren. Wat kan ik doen?

Algemeen

Wij gaan graag met je in gesprek! Neem contact met ons op via info@wsn.nl.

Ruimen jullie sneeuw bij ons woongebouw?

Algemeen

Ja, als er (veel) sneeuw gevallen is, maakt de firma Bouw Bulderweg looppaden bij appartementencomplexen. 

Waar vind ik informatie over het afvoeren van afval?

Algemeen

Op Nijkerk.eu vind je de afvalkalender en meer informatie. 

Wat doen jullie als er spullen op de galerij of in de algemene ruimte staan die er niet horen? Bijvoorbeeld vuilnis of fietsen.

Algemeen

Als bekend is wie dit doet, dan spreken wij deze persoon hier op aan. Iemand moet het zelf opruimen, of wij doen dat op zijn/haar kosten. Zie je iemand iets plaatsen wat niet mag? Spreek hem of haar er dan op aan.

Ik maak mij zorgen over de buren, hun woning is ernstig vervuild. Wat kan ik doen?

Algemeen

Vervuiling is vaak een signaal van meerdere problemen. Melden kan de bewoner(s) helpen die problemen te doorbreken. Je kunt hierover contact met ons opnemen via (033) 247 74 00.

Mag ik barbecueën op mijn balkon?

Algemeen

In je huurcontract staat dat je geen overlast mag veroorzaken voor andere huurders. Als je wilt barbecueën dan mag dit alleen met een elektrische barbecue. Open vuur is niet toegestaan. Overleg vooraf met je buren, zodat zij ramen en deuren kunnen sluiten en eventuele was kunnen binnenhalen.

Mag ik een (bewakings)camera ophangen aan of bij mijn huis?

Algemeen

Je mag een camera plaatsen om je eigen huis en/of tuin te bewaken. Probeer te voorkomen dat er geboord of geschroefd wordt in je woning of gevel. Plaats het bijvoorbeeld in de vensterbank. Lukt dit niet? Dan ben je verplicht als je gaat verhuizen om de beschadiging te herstellen. De kabels mogen ook niet dóór de gevel.

Wet op de privacy
Je bent verplicht om je te houden aan alle regelgeving met betrekking tot de (wet op de) privacy. Alleen je eigen tuin en huis mag in beeld zijn. Ook ben je verplicht met een sticker of bordje te laten weten dat er een camera aanwezig is. Lees meer informatie op het juridisch loket.. Hiermee voorkom je dat je de wet overtreedt.