Tijdelijke huurkorting of huurgewenning

WSN heeft vanuit de wet de mogelijkheid om mensen die in de knel raken met hun huurbetaling, een tijdelijke huurkorting of huurgewenning te geven.

Bij de tijdelijke huurkorting kan het gaan om:

  • een tijdelijke 'bevriezing' van de huur
  • of een tijdelijke huurverlaging.

Er kunnen veel redenen zijn om tijdelijke huurkorting aan te vragen. Bijvoorbeeld als een deel van je inkomen wegvalt of je hebt nog geen andere, qua huurprijs beter bij jou passende, woning gevonden.

Je kunt voor minimaal 1 maand tot maximaal 3 jaar huurkorting krijgen. Neem hiervoor contact met ons op. Dan bespreken we de mogelijkheden die er voor jou zijn. Na afloop van de afgesproken periode brengt WSN de huurprijs weer terug naar hoe het was, het oorspronkelijke niveau. Eventueel verhoogd met de wettelijk toegestane huurverhogingen gedurende de periode van de huurkorting.

In uitzonderlijke gevallen kan WSN beslissen om de tijdelijke huurkorting na afloop van de periode voort te zetten.

Huurgewenning
In sommige gevallen kun je, als je naar een nieuwe huurwoning gaat waarvan de huurprijs hoger is dan wat je gewend bent, huurgewenning krijgen. Dit betekent dat je niet direct de eigenlijke huurprijs voor de nieuwe woning hoeft te betalen. Je begint dan met een lagere huur en die wordt in maximaal drie jaar in stappen verhoogd naar de afgesproken huur. Zo raak je in een rustiger tempo gewend aan de hogere huurprijs. Je komt hiervoor alleen in aanmerking als dit uitdrukkelijk met je is afgesproken. Niet als je zelf reageert op een duurdere huurwoning.

Denk je in aanmerking te komen voor een vorm van tijdelijke huurkorting? Neem contact op met een klantconsulent. 

Veel gevraagd over Tijdelijke huurkorting of huurgewenning

Wat is huurbevriezing?

Algemeen

Normaal gesproken gaat de huur elk jaar op 1 juli wat omhoog. Bij sommige huishoudens met een laag inkomen is het mogelijk dat de huur niet omhoog gaat en dus gelijk blijft. Dat heet huurbevriezing. 

Ik kan de huurverhoging niet betalen. Kunnen jullie iets voor mij betekenen?

Algemeen

WSN heeft de wettelijke mogelijkheid om iemand die in de knel raakt met het betalen van de huur, tijdelijke korting op de huur te geven. Hier lees je er meer over. 

Welke documenten moet ik meesturen bij een aanvraag voor tijdelijke korting op de huur?

Algemeen

Hoe weet ik wat mijn verzamelinkomen is?

Algemeen

Je verzamelinkomen, ook wel toetsingsinkomen genoemd, is het totale bruto jaarinkomen van alle personen van 18 jaar en ouder in je huishouden. Je berekent je huidige verzamelinkomen eenvoudig op de site van de Belastingdienst.