Hulp bij omgaan met geld

Is het lastig om je huur te betalen? Hoe eerder je hulp vraagt, hoe groter de kans dat grote financiële problemen worden voorkomen. Neem daarom zo snel mogelijk contact met ons op! We zoeken samen naar een mogelijkheid om de huur alsnog te betalen en eventueel de juiste hulp in te schakelen.

Mogelijkheden:

1. Sluit een betalingsregeling af
Misschien helpt een betalingsregeling je om de huur te betalen. Ga naar www.wsn.nl/betalingsregeling voor meer informatie.

2. Aanmelden bij ‘Op Tijd Erbij’
Het team Op Tijd Erbij van de gemeente Nijkerk biedt hulp aan inwoners die financieel in de problemen raken. Signalen van betalingsachterstanden melden wij daarom altijd bij Op Tijd Erbij, zodat zij contact op kunnen nemen voor hulp. Ook kun je Op Tijd Erbij zelf inschakelen.

3. Hulp vragen van het Sociaal Team van de gemeente
Met vragen of zorgen over inkomen en financiën kun je ook terecht bij het Sociaal Team van de gemeente Nijkerk. Zij kijken samen met jou welke ondersteuning wenselijk en passend is.

4. Hulp van PLANgroep bij het aflossen van schulden
Heb je schulden en lukt het niet om deze zelf af te lossen? Aarzel dan niet en vraag hulp van PLANgroep van de gemeente Nijkerk. Zij helpen inwoners om schuldproblemen op te lossen.

5. Regelingen inkomensondersteuning / minimaregelingen
De gemeente Nijkerk biedt inwoners verschillende regelingen voor inkomensondersteuning. Je vindt ze allemaal op: www.nijkerk.eu/inkomensondersteuning.