Hulp bij omgaan met geld

Is het steeds moeilijker om de huur te betalen? Je bent echt niet de enige. 1 op 5 huishoudens in Nederland kampt met financiële problemen. Hoe eerder je hulp vraagt, hoe groter de kans dat grote financiële problemen worden voorkomen. Neem daarom zo snel mogelijk contact met ons op! We zoeken samen naar een mogelijkheid om de huur alsnog te betalen en eventueel de juiste hulp in te schakelen.

Mogelijkheden:

1. Sluit een betalingsregeling af
Misschien helpt een betalingsregeling je om de huur te betalen. Ga naar www.wsn.nl/betalingsregeling voor meer informatie.

2. Aanmelden bij ‘Op tijd erbij’
Het team Op Tijd Erbij van de gemeente Nijkerk biedt hulp aan inwoners die financieel in de problemen raken. Signalen van betalingsachterstanden melden wij daarom altijd bij Op Tijd Erbij, zodat zij contact op kunnen nemen voor hulp. Ook kun je Op Tijd Erbij zelf inschakelen.
Meer informatie Op Tijd Erbij Nijkerk 

3. Hulp vragen van Gebiedsteam Nijkerk
Met vragen of zorgen over inkomen en financiën kun je ook terecht bij het gebiedsteam van de gemeente Nijkerk. Zij kijken samen met jou welke ondersteuning wenselijk en passend is.
Meer informatie Gebiedsteams Nijkerk  

4. Hulp van PLANgroep bij het aflossen van schulden
Heb je schulden en lukt het niet om deze zelf af te lossen? Aarzel dan niet en vraag hulp van de gemeente Nijkerk. PLANgroep helpt inwoners om schuldproblemen op te lossen
Meer informatie PLANgroep Nijkerk 

5. Regelingen inkomensondersteuning / minimaregelingen
De gemeente Nijkerk biedt inwoners verschillende regelingen voor inkomensondersteuning. Je vindt ze allemaal op: www.nijkerk.eu/inkomensondersteuning.

Veel gevraagd over Hulp bij omgaan met geld

Ik heb hulp nodig bij het op orde brengen van mijn financiën? Waar kan ik terecht?

Algemeen

Voor hulp bij het op orde brengen en houden van je financiën kun je terecht bij het gebiedsteam gemeente Nijkerk