Rookmelder

Een rookmelder waarschuwt u bij brand. Heeft u een rookmelder in huis? Houd deze dan goed schoon. Wist u dat u zelf kunt testen of uw rookmelder het nog goed doet? Als uw rookmelder piept, is het tijd om de batterij te vervangen.

Veel gevraagd over Rookmelder

U kunt vaak zelf de batterij van de rookmelder vervangen

Als de batterij van de rookmelder op is, kunt u die zelf vervangen. Is de rookmelder aangesloten op het lichtnet of is er een ander defect, dan kunt u een afspraak maken met de monteur.

Hoe maak ik mijn rookmelder schoon?

Rookmelders zijn gevoelig voor stof. Hierdoor kan een rookmelder een ongewenst alarm geven. Maak daarom uw rookmelder(s) minstens 2 keer per jaar goed schoon. Dit doet u door de rookmelder af te stoffen of het stof met een stofzuiger weg te zuigen.

Hoe test ik of mijn rookmelder het nog goed doet?

​Het is verstandig om zo nu en dan te testen of uw rookmelder het nog goed doet. U kunt op de testknop drukken van de rookmelder. De testknop is een klein rond knopje op de zijkant of het deksel van de rookmelder. Gaat het alarm af? Dan doet uw rookmelder het goed.

Wat kan ik doen als mijn rookmelder piept?

Geeft de rookmelder om de zoveel seconden een korte pieptoon? Dan is de batterij bijna leeg. Dan moet uzelf de batterij vervangen. Is de batterij vervangen en blijft de rookmelder piepen? Dan kunnen stof en vuil de oorzaak zijn. Maak de rookmelder schoon met de stofzuiger of een droge doek. Helpt dit niet? Doe dan een reparatieverzoek. Een reparatieverzoek doet u via onze website www.wsn.nl of bel ons op (033) 247 74 00.