Tijdelijke Opstapwoning voor spoedzoeker

Als je dringend woonruimte nodig hebt om je leven weer op de rit te krijgen (bijvoorbeeld door scheiding of omdat je dakloos bent), maar geen recht hebt op urgentie, kom je mogelijk in aanmerking voor een Opstapwoning voor spoedzoekers. WSN verhuurt in Nijkerk 28 Opstapwoningen speciaal voor spoedzoekers. 

Inschrijven
Als je voldoet aan de voorwaarden voor spoedzoekers, kun je je inschrijven als spoedzoeker. Zodra er een woning vrijkomt, loot je dan automatisch mee om de woning te krijgen. Als spoedzoeker krijg je een huurcontract voor twee jaar. In die tijd moet je zelf een andere woning vinden. Is dit niet gelukt? Dan moet je de woning toch verlaten. Dus blijf ingeschreven bij Woningnet en reageer op woningen. 

Toewijzing
Komt er een Opstapwoning vrij, dan loten we uit de lijst met ingeschreven spoedzoekers 5 kandidaten. Zij worden uitgenodigd voor een gesprek met een klantconsulent en woonconsulent van WSN. Een selectiecommissie bepaalt vervolgens welke kandidaat de woning krijgt. 

Geen keuze in woningtype 
WSN verhuurt 2 soorten Opstapwoningen; tiny houses en studiowoningen. Als spoedzoeker heb je geen invloed op welk type woning we je toewijzen.  

Veel gevraagd over Tijdelijke Opstapwoning voor spoedzoeker

Wanneer ben ik een spoedzoeker en kom ik in aanmerking voor een Opstapwoning?

Algemeen

Bekijk hier de voorwaarden. 

Hoe kan ik me inschrijven voor een Opstapwoning voor spoedzoekers?

Algemeen

Klik hier.

Hoe wordt bepaald welke spoedzoeker een Opstapwoning krijgt toegewezen?

Algemeen

Komt er een Opstapwoning vrij, dan loten we uit de lijst met ingeschreven spoedzoekers 5 kandidaten. Na gesprekken met deze kandidaten, bepaalt de selectiecommissie wie de woning krijgt.

Kom ik in aanmerking voor een Opstapwoning voor spoedzoekers als ik niet sta ingeschreven als woningzoekende bij Woningnet Eemvallei?

Algemeen

Nee. Om als spoedzoeker een Opstapwoning te kunnen huren ben je verplicht om ingeschreven te zijn bij Woningnet Eemvallei. Ook als je in de Opstapwoning woont ben je verplicht je inschrijving te behouden en de jaarlijkse verlengingskosten te betalen.

Ik heb een Opstapwoning toegewezen gekregen. Welke documenten moet ik aanleveren?

Algemeen

  • Inkomensverklaring 2022 - online aanvragen bij de Belastingdienst. Of de definitieve aanslag inkomstenbelasting 2022, huurtoeslag 2022, zorgtoeslag 2022 of kinderopvangtoeslag 2022.
  • Een recent 'Uittreksel Basis Registratie Personen' met woonhistorie - online aanvragen bij gemeente Nijkerk.
  • Verhuurdersverklaring van je huidige verhuurder (indien van toepassing).
  • Kopie jaaropgave 2022.
  • Kopie geldig legitimatiebewijs.

Ik heb een Opstapwoning toegewezen gekregen, maar wil graag een andere type woning. Kan dat?

Algemeen

Nee. Als spoedzoeker heb je geen invloed op het type Opstapwoning (tiny house of studio) dat je krijgt toegewezen.

Ik ben op gesprek geweest voor een Opstapwoning, maar heb de woning niet gekregen. Hoe gaat het nu verder?

Algemeen

Je blijft ingeschreven als spoedzoeker en loot de volgende keer gewoon weer mee. Als tijdens het gesprek is gebleken dat je niet aan de voorwaarden voldoet, dan schrijven wij je uit.  

Kan ik mijn inschrijving als spoedzoeker verlengen?

Algemeen

Ja, dat kan. Na 1 jaar word je automatisch uitgeschreven. Je ontvangt hier geen bericht van, dus houd dit zelf goed in de gaten. Na dit jaar kun je je altijd weer opnieuw inschrijven als spoedzoeker als je aan de voorwaarden voldoet. Zorg dat je je inschrijving bij Woningnet Eemvallei elk jaar verlengt.

Hoe kan ik me uitschrijven als spoedzoeker?

Algemeen

Klik hier