Op zoek naar een woning

Zoek je een huurwoning?

Zoek je een koopwoning?

Of onze overige verhuur:

Veel gevraagd over Op zoek naar een woning

Hoe geef ik wijzigingen in mijn gegevens als woningzoekende door?

Ga naar WoningnetEemvallei.nl en log in. Het is belangrijk dat je gegevens actueel zijn en dat je gezinssamenstelling en inkomen kloppen. Deze informatie is bepalend bij het toewijzen van een woning.

Je naam, geslacht en geboortedatum kun je niet zelf aanpassen. In dit geval bel je met Klantcontactcentrum WoningNet, (0900) 040 06 02.

Ik kan mijn koopwoning niet meer betalen. Kom ik in aanmerking voor een huurwoning?

Het maakt niet uit waar je woont en of je huurt of koopt. Je kunt je altijd inschrijven als woningzoekende voor een huurwoning op WoningnetEemvallei.nl. Hier adverteren wij de huurwoningen en kun je reageren. Je krijgt in dit geval geen voorrang of urgentie. 

Hoe lang duurt het voor ik een woning krijg in Nijkerk, Nijkerkerveen of Hoevelaken?

Dat is niet te voorspellen. Dit is afhankelijk van de wijk en het woningtype dat u zoekt. Op WoningnetEemvallei.nl ziet u als u bent ingelogd hoe uw slaagkans bij die woning is. Voor lotingwoningen is inschrijfduur niet bepalend. Daarin wordt geloot en maakt iedereen evenveel kans.

Ik ga scheiden en zoek een huurwoning. Hoe werkt dat?

Je kunt pas voor een huurwoning in aanmerking komen als de scheiding is uitgesproken door de rechter en is ingeschreven bij de gemeente. Eerder zoeken en reageren op een woning heeft geen zin. Dit komt doordat je (ex)partner, zolang je officieel getrouwd bent, automatisch medehuurder van een woning is. Na de scheiding zou hij / zij dan aanspraak kunnen maken op de huurwoning. Ook moeten wij het inkomen van je partner meetellen in de toewijzing.

Je kunt je wel alvast oriënteren op de mogelijkheden: