BLADER
DOOR DE
INFORMATIE

Urgentie

De Gemeente Nijkerk regelt de aanvragen van urgentieverklaringen voor sociale huurwoningen. De urgentieregeling is bedoeld voor mensen die met spoed een (andere) huurwoning nodig hebben. Hiervoor gelden regels. U moet zich in een noodsituatie bevinden die buiten uw schuld is ontstaan en die niet op een andere manier kan worden opgelost. De problematiek moet samenhangen met de woning: verhuizen moet de oplossing zijn voor het probleem. Gezinsuitbreiding is geen reden voor het krijgen van urgentie.

Vragen over Urgentie

Categoriëen

Ik ben dakloos, kan ik met spoed een woning in Nijkerk, Nijkerkerveen of Hoevelaken krijgen?

Nee, u kunt terecht bij andere instellingen. Bij het Leger des Heils kunt u terecht voor noodopvang. U kunt zich ook inschrijven als woningzoekende op WoningnetEemvallei.nl

75% van de woningen die wij verhuren worden toegewezen op grond van inschrijfduur. 25% van de woningen worden verloot.
Als u pas staat ingeschreven kunt u het beste reageren op lotingwoningen.
want daar heeft u de grootste kans.

Reageer ook op zoveel mogelijk woningen ook dat vergroot uw kans.

Ik ben zwanger, heb ik recht op een grotere woning?

Nee, u heeft geen recht op een grotere woning. U kunt zich inschrijven als woningzoekende voor een grotere woning op WoningnetEemvallei.nl.

Ik heb een nieuwe baan in de gemeente Nijkerk. Krijg ik voorrang op een woning?

Nee, er is geen voorrangsregeling voor mensen die in ons werkgebied werken. U kunt zich inschrijven als woningzoekende op WoningnetEemvallei.nl.

Ik kan mijn koopwoning niet meer betalen. Kom ik in aanmerking voor een huurwoning?

Het maakt niet uit waar of hoe (huur of koop) u woont. U kunt zich altijd inschrijven als woningzoekende voor een huurwoning. U krijgt geen voorrang. Inschrijven doet u via WoningnetEemvallei.nl.

Persoonlijk contact?