BLADER
DOOR DE
INFORMATIE

Woning kopen

WSN verkoopt voormalige huurwoningen en soms bieden wij u ook aan uw eigen woning te kopen. Een huis kopen is een belangrijke stap in uw leven. Voordat u heeft besloten een woning te kopen heeft u lang nagedacht en is er vast veel over gesproken. Wat voor woning wilt u kopen? Waar wilt u wonen? Hoe wilt u de financiële kant regelen? Mocht u vragen hebben, bespreek dit dan met een financieel adviseur. Heeft u vragen over de woningen die WSN te koop heeft? Neem dan contact met ons op via (033) 247 74 00.

Binnenkort in de verkoop WSN:

  • Van der Zaaghof 5, Nijkerk
  • Van Noortstraat 4, Nijkerkerveen
  • Buizerdlaan 4, Nijkerk
  • Sparrenlaan 61, Nijkerk

Wilt u vrijblijvend op de hoogte gehouden worden wanneer er een woning van WSN in de verkoop komt? Neem dan contact op met Zijlstra ERA Makelaardij via (033) 245 3323 of per mail: info@zijlstraeramakelaardij.nl.

Actueel koopaanbod WSN:

Verkocht onder voorbehoud:

  • Lindenlaan 32, Nijkerk
  • Seringenlaan 10, Nijkerk
  • Ligusterlaan 6, Nijkerk 
  • Jozef Israelshof 23, Nijkerk
  • Seringenlaan 4, Nijkerk

Vragen over Woning kopen

Categoriëen

Hoe kom ik in aanmerking voor een woning die WSN verkoopt?

U kunt zich via de website van Zijlstra ERA Makelaardij inschrijven voor het toekomstig koopaanbod van WSN. U ontvangt dan een e-mail op het moment dat er een nieuwe woning in de verkoop komt. Huurders van WSN krijgen voorrang op de toewijzing. Zij moeten zich dan de eerste week dat de woning op Funda staat, aanmelden bij Zijlstra ERA Makelaardij . De huurder die het langste een woning van WSN huurt, krijgt voorrang. Hierna komen andere kandidaten in aanmerking.

Waarom krijgen huurders van WSN voorrang bij het kopen van een woning?

Als een huurder een andere woning koopt, dan komt er weer een huurwoning vrijkomt. Zo stimuleert WSN de doorstroming.

Ik kan mijn huurwoning kopen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Het kan interessant zijn om je huurwoning te kopen.
Eventuele investeringen worden van jezelf, je hebt de mogelijkheid vermogen op te bouwen en ook de maandelijkse financiële lasten kunnen soms gunstig(er) uitvallen.
Daarbij hoef je natuurlijk niet te verhuizen en heb je dus geen extra verhuis- en inrichtingskosten!

Om te beginnen, adviseren wij u om contact op te nemen met een hypotheekadviseur. Een hypotheekadviseur kijkt met u naar de opties om een woning te kopen en wat het maandelijks kost, zodat u een goede afweging kunt maken tussen kopen en huren.

Vervolgens wilt u natuurlijk weten wat de woning kost. Om de prijs te bepalen, laten wij uw woning taxeren door een externe taxateur. Hierbij worden verbeteringen die u zelf aan uw huurwoning heeft aangebracht niet meegenomen in de taxatiewaarde. Anders zou u namelijk nog een keer voor uw eigen investeringen moeten betalen. De taxatiewaarde exclusief de waarde van de eventuele zelf aangebrachte verbeteringen is de prijs waarvoor bij de woning te koop aanbieden.

Heeft u interesse om uw woning te kopen of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met WSN via (033) 247 74 00.

l

Kan ik een hypotheek krijgen?

Of u een hypotheek kunt krijgen, hangt af van uw inkomen, uw dienstverband, uw leeftijd en eventuele andere leningen/schulden. Wilt u weten of u een hypotheek kunt krijgen? Neem dan contact op met een hypotheekadviseur.

Waarom kan ik mijn huurwoning niet kopen?

Wij willen voldoende sociale huurwoningen beschikbaar houden voor lagere inkomens. Daarom kan niet iedereen zijn/haar huurwoning kopen. Om de 2 of 3 jaar bepalen we op basis van marktonderzoek en Financiële analyses welke woningen we verkopen. Wij selecteerden uw woning niet voor verkoop. Dit betekent dat uw woning een huurwoning blijft. Wilt u een andere woning van ons kopen? Bel ons dan (033) 247 74 00, wij helpen u graag.

Wat is een koopgarant woning?

Koopgarant is een kortingsregeling ontwikkeld door Stichting op Maat. Koopgarant houdt in dat u 25% minder voor de woning betaalt, dan de taxatiewaarde. Dit scheelt aanzienlijk in de aankoopprijs en de maandlasten! Aan Koopgarant zit een terugkoopregeling verbonden.

Per 1/11/'18 verkoopt WSN geen woningen meer met Koopgarantkorting. In het verleden verkochtte Koopgarantwoningen, koopt WSN uiteraard nog wel terug. Heeft u een Koopgarantwoning en wilt u teruglezen wat uw rechten en plichten zijn? Kijk dan bij Terugkoop.

Kan ik als koper zelf een notaris kiezen?

Het passeren van de leveringsakte van een koopwoning van WSN vindt altijd plaats bij Notariaat van der Weij (Van 't Hoffstraat 32, Nijkerk). Voor de hypotheekakte kun je zelf een notaris kiezen. Omdat de leverings- en hypotheekakte tegelijkertijd worden ondertekend, raden wij je aan de hypotheekakte ook bij deze notaris te regelen.

Persoonlijk contact?