BLADER
DOOR DE
INFORMATIE

Reparaties

Mankeert er iets aan uw woning? Geef uw reparatieverzoek online aan ons door! Vaak kunt u direct een afspraak inplannen met onze vakman. Ook verzetten of afzeggen van de afspraak regelt u online. Behalve als de afspraak vandaag is: bel ons dan even op.

Spoed?
Bij spoed kunt u ons bereiken op (033) 247 74 00. Buiten kantoortijden meldt u spoedreparaties bij Alert Teleservices op (040) 289 59 41.

Zo werkt het

Meld een gebrek

Wat is er stuk? Geef het online door.

Wie lost het op?

Een vakman van WSN, een onderhoudsbedrijf of misschien uzelf!

Monteur komt langs

Meestal op afspraak, maar voor sommige reparaties hoeft u niet thuis te zijn.

Probleem is opgelost

Bent u goed geholpen? Stuur een compliment.

Videos

Vragen over Reparaties

Categoriëen

Hoe kan ik zelf mijn doucheputje schoonmaken?

U wilt weten hoe u uw doucheputje kunt schoonmaken? Bekijk het filmpje!

Hoe kan ik zelf mijn keukendeurtjes afstellen?

Zelf het keukendeurtje afstellen? Bekijk het filmpje!

Hoe sluit ik mijn buitenkraan af?

Om bevriezing en schade aan de buitenkraan te voorkomen, doet u er goed aan om deze in de winter af te sluiten door de kranen onder de vloer of in de meterkast dicht te draaien. Als de buitenkraan toch kapot bevriest, betaalt u zelf de herstelkosten

Hoe sluit u de buitenkraan af?

  1. Draai de afsluitkraan tussen de buitenkraan en de hoofdkraan dicht. Meestal zit deze in een kruipluik, aanrechtkastje of kelder. Weet u het niet zeker? 'Volg' dan de leiding die bij de buitenkraan uitkomt.
  2. Draai de buitenkraan open. U zult merken dat er geen druk meer op staat en de leiding langzaam leegloopt. Om de leiding helemaal leeg te krijgen, draait u het aftapkraantje open. De aftapkraan zit na de afsluitkraan in het kruipluik/kelder. Zet hier wel een bakje of emmertje onder omdat het vaak lekt.
  3. Komt er geen water meer uit? Draai dan de aftapkraan dicht en laat de buitenkraan iets openstaan. Nu is de buitenkraan klaar voor de winter!

Hoe voorkom ik schade aan mijn woning door winterweer?

Een aantal handige tips om bevriezing te voorkomen: Strooi zout in een kunststof regenpijp en/of een kunststof balkonafvoer Tap en sluit waterkranen af in niet-verwarmde ruimtes. Bent u gedurende een langere periode niet thuis? Laat de centrale verwarming op minimaal 10 graden Celsius staan.

Hoe voorkom ik schimmel of vochtplekken in huis?

Schimmel en vochtplekken ontstaan vaak in natte en vochtige ruimtes zoals de keuken en de badkamer. Dit komt meestal door te weinig ventilatie. U kunt de schimmel weghalen met warm water met soda. Eventueel kunt u daarna een schimmelwerend middel of een schimmelwerende verf aanbrengen. Deze middelen koopt u bij de vakhandel of bouwmarkt.

Ik heb schade door werkzaamheden van jullie. Wat kan ik doen?

Ontdekt u schade aan uw inboedel na werkzaamheden van ons? Laat het ons dan zo snel mogelijk schriftelijk weten. Stuur ons een brief of een e-mail waarin u ons aansprakelijk stelt. Legt u in de brief uit wat de schade is, hoe deze ontstond en wat de kosten zijn om voor herstel. Na ontvangst van uw brief nemen wij contact met u op. We kijken dan of het terecht is dat u ons aansprakelijk stelt. Als het nodig is, komen wij bij u langs om de schade te bekijken.

Ik heb schade veroorzaakt aan mijn woning. Wat nu?

Als u zelf schade veroorzaakt aan uw woning, dan kunt u met ons bellen(033) 247 74 00. De kosten voor reparatie zijn voor uzelf.

Ik wil zelf de stekkerproef uitvoeren. Hoe doe ik dat?

Met de stekkerproef kunt u controleren of één van uw apparaten de stroomstoring veroorzaakt.
Het  filmpje laat zien hoe u dat doet.

Hieronder leggen we het ook uit.
Haal alle stekkers uit de stopcontacten en zet alle lampen uit. Schakel daarna alle groepen en de aardlekschakelaar in de meterkast in. Stop alle stekkers weer één voor één terug in de stopcontacten. Valt de stroom opnieuw uit op het moment dat u een stekker in het stopcontact stopt of een apparaat aanzet? Dan veroorzaakt dit apparaat waarschijnlijk de storing. Vervangen of repareren van het het apparaat is dan de oplossing.
Geeft geen enkel apparaat een probleem? Dan heeft u misschien teveel apparaten tegelijk op 1 stroomgroep aangesloten? is ook dat niet het probleem en valt de stroom toch uit?
Dan is er waarschijnlijk iets met de elektra-installatie aan de hand.

Ik wil zelf mijn gootsteen ontstoppen. Hoe doe ik dat?

U wilt weten hoe u zelf uw gootsteen kunt ontstoppen. Bekijk het filmpje!

Ik wil zelf mijn slot smeren. Hoe doe ik dat?

U wilt weten hoe u zelf uw slot kunt smeren? Bekijk het filmpje!

Ik wil zelf mijn uw slot/dagschoot smeren. Hoe doe ik dat?

Zelf uw slot/dagschoot smeren? Bekijk het filmpje!

Ik wil zelf mijn verwarming ontluchten. Hoe doe ik dat?

U wilt uw verwarming ontluchten en wilt weten hoe dat werkt. Bekijk het handige filmpje!

Ik wil zelf mijn wastafelafvoer ontstoppen. Hoe doe ik dat?

U wilt weten hoe u zelf de wastafel kunt ontstoppen? Bekijk het filmpje!

Ik woon in een woongebouw met huurders en kopers. Aan wie geef ik mijn reparatieverzoek door?

U kunt met vragen en reparatieverzoeken gewoon bij ons terecht. Zo nodig nemen wij contact op met de Vereniging van Eigenaren. Een reparatieverzoek meldt u via onze websitewww.wsn.nl of bel ons op (033) 247 74 00.

Komen jullie langs voor onderhoud aan de liften?

Wij komen niet zelf. Wij hebben onderhoudscontracten met verschillende bedrijven. Er hangt in de lift een sticker van het bedrijf dat de lift onderhoud.

Liever persoonlijk contact?