BLADER
DOOR DE
INFORMATIE

Huurcommissie

De Huurcommissie is een onafhankelijke landelijke organisatie die uitspraak doet bij geschillen tussen huurder en verhuurder over bijvoorbeeld de huurprijs, het onderhoud en de servicekosten. Heeft u een vraag of klacht? Neem dan altijd eerst contact met WSN op. Dan proberen we het samen op te lossne.  Komen we er niet uit? Dan kunt u de Huurcommissie inschakelen.

Vragen over Huurcommissie

Categoriëen

Ik heb een vrije huursector (geliberaliseerde) woning. Kan ik dan ook bij de Huurcommissie terecht?

U kunt bij de Huurcommissie terecht als u wilt weten of u een redelijke huurprijs betaald. Dit kan in de eerste zes maanden dat u de woning huurt. Dit heet een toets aanvangshuurprijs. Meer informatie vindt u op de website van de Huurcommissie.

Met welke geschillen kan ik terecht bij de Huurcommissie?

Bent u het niet eens bent met de huurprijs of het onderhoud van uw woning? Of bent u het niet eens met servicekosten of kosten voor nutsvoorzieningen?

Neem contact met ons op. Komen we er samen niet uit? Dan kunt u de Huurcommissie inschakelen om een uitspraak te doen over uw probleem. Als u een geschil indient bij de Huurcommissie dan zijn daar kosten aan verbonden. De uitspraak van de Huurcommissie is bindend.

Persoonlijk contact?