BLADER
DOOR DE
INFORMATIE

Woning kopen

WSN verkoopt voormalige huurwoningen en soms bieden wij u ook aan uw eigen woning te kopen. Een huis kopen is een belangrijke stap in uw leven. Voordat u heeft besloten een woning te kopen heeft u lang nagedacht en is er vast veel over gesproken. Wat voor woning wilt u kopen? Waar wilt u wonen? Hoe wilt u de financiële kant regelen? Mocht u vragen hebben, bespreek dit dan met een financieel adviseur. Heeft u vragen over de woningen die WSN te koop heeft? Neem dan contact met ons op via (033) 247 74 00.


Actueel koopaanbod WSN:

Verkocht onder voorbehoud

Vragen over Woning kopen

Hoe kom ik in aanmerking voor een woning die WSN verkoopt?

U kunt zich via de website van Zijlstra ERA Makelaardij inschrijven voor het toekomstig koopaanbod van WSN. U ontvangt dan een e-mail op het moment dat er een nieuwe woning in de verkoop komt. Huurders van WSN krijgen voorrang op de toewijzing. Zij moeten zich dan de eerste week dat de woning op Funda staat, aanmelden bij Zijlstra ERA Makelaardij . De huurder die het langste een woning van WSN huurt, krijgt voorrang. Hierna komen andere kandidaten in aanmerking.

Waarom krijgen huurders van WSN voorrang bij het kopen van een woning?

Als een huurder een andere woning koopt, dan komt er weer een huurwoning vrijkomt. Zo stimuleert WSN de doorstroming.

Ik kan mijn huurwoning kopen. Hoe gaat dat in zijn werk?

ls u interesse heeft om uw huurwoning te kopen, dan wilt u natuurlijk weten wat uw woning kost.

Om de prijs te bepalen, laten wij uw woning taxeren door een externe makelaar.
De taxatiewaarde is de prijs waarvoor WSN u de woning aanbiedt.
Als huurder van WSN krijgt u in veel gevallen huurderskorting*.
Dit betekent een korting van € 500,- per jaar dat u de woning huurt, met een maximum van € 2.500,-.
Als wij uw woning laten taxeren, dan maken wij kosten.
Daarom vragen wij u vooraf contact op te nemen met een hypotheekadviseur om uw financiële mogelijkheden te bekijken.

* U krijgt geen huurderskorting bij:
- koopgarantwoningen;
- garages en woningen aan de Bizetlaan, Brahmslaan, Debussylaan, Francklaan, Grieglaan en Sparreboomstraat.

Kan ik een hypotheek krijgen?

Of u een hypotheek kunt krijgen, hangt van een aantal factoren af. Uw inkomen, uw dienstverband, uw leeftijd en eventuele andere schulden spelen hierbij een rol. Wilt u weten of u een hypotheek kunt krijgen? Neem dan contact op met een hypotheekadviseur.

Waarom kan ik mijn huurwoning niet kopen?

Wij willen voldoende sociale huurwoningen beschikbaar houden voor lagere inkomens. Daarom kan niet iedereen zijn/haar huurwoning kopen. Om de 2 of 3 jaar bepalen we op basis van marktonderzoek en Financiële analyses welke woningen we verkopen. Wij selecteerden uw woning niet voor verkoop. Dit betekent dat uw woning een huurwoning blijft. Wilt u een andere woning van ons kopen? Bel ons dan (033) 247 74 00, wij helpen u graag.

Wat is een koopgarant woning?

Koopgarant is een kortingsregeling ontwikkeld door Stichting op Maat; www.opmaat.nl. Koopgarant houdt in dat u 25% minder voor de woning betaalt, dan de taxatiewaarde. Dit scheelt aanzienlijk in de aankoopprijs en de maandlasten! Aan Koopgarant zit een terugkoopregeling verbonden. WSN koopt de woning altijd weer terug. Voor uitgebreide informatie over Koopgarant lees dan op onze website de koopgarnant folder of neem contact met ons op .

Hoe kom ik in aanmerking voor een koopgarant woning?

U kunt zich via de  website van Zijlstra ERA Makelaardij inschrijven voor het toekomstig koopaanbod van WSN. U ontvangt dan een e-mail op het moment dat er een nieuwe woning in de verkoop komt. Huurders van WSN krijgen voorrang op de toewijzing. Zij moeten zich dan de eerste week dat de woning op Funda staat, bij Zijlstra ERA Makelaardij aanmelden. De huurder die het langste een woning van WSN huurt, krijgt voorrang. Hierna komen andere kandidaten in aanmerking. Voor een Koopgarant woning geldt een maximaal (gezamenlijk) inkomen van € 55.197 per jaar.

Waarom verkoopt WSN sommige woningen wel met Koopgarant en andere woningen niet?

Een deel van het woningbezit verkoopt WSN definitief. De opbrengsten van deze verkopen kunnen we gebruiken voor o.a. het bouwen van nieuwe woningen. De woningen die we met Koopgarant verkopen, moeten we ooit terugkopen. Hier moet WSN geld voor reserveren. Door het inzetten van Koopgarant helpen we mensen die normaal gesproken moeilijk aan een huur- of andere koopwoning komen. De terugkoopregeling geeft WSN ook de mogelijkheid om in de toekomst een andere bestemming aan de woning te geven. Bijvoorbeeld verhuur of definitieve koop.

Kan ik als koper zelf een notaris kiezen?

Voor het passeren van de leveringsakte werken wij met een vaste notaris VBC notarissen. Voor een hypotheekakte kunt u zelf een notaris kiezen. Maar omdat u de leverings- en hypotheekakte tegelijkertijd ondertekent, is het eenvoudiger om ook de hypotheekakte bij de projectnotaris te regelen.

Liever persoonlijk contact?