BLADER
DOOR DE
INFORMATIE

Ongedierte

Heeft u ongedierte in uw woning of woonomgeving? In de meeste gevallen bent u zelf verantwoordelijk voor de bestrijding. U kunt via internet zoeken naar tips of een professionele ongediertebestrijder. Ook verkopen bouwmarkten vaak middelen om ongedierte te bestriijden.

Vragen over Ongedierte

Categoriëen

Hoe voorkom ik mieren?

Mieren komen vaak af op voedingsmiddelen. Let er daarom op dat u etenswaren goed afsluit en uw keuken schoonhoudt. U kunt mieren bestrijden met middelen die te koop zijn bij de drogist, tuincentrum of bouwmarkt.

Hoe voorkom ik slakken in huis?

Probeer te bedenken waar de slakken vandaan komen. Dicht alle gaten en kieren in de woning met kit.
Slakken komen op vocht af. Ventileer ruimtes om ze minder vochtig te maken. Tuincentra en bouwmarkten verkopen bestrijdingsmiddelen.

Ik heb last van broedende vogels. Wat kan ik doen?

Het broedseizoen verschilt per vogelsoort. Als vogels bezig zijn met broeden mogen wij geen verstorende werkzaamheden aan de woning doen. Uitzondering is als de volksgezondheid in gevaar komt, bijvoorbeeld bij een nest in een rookgasafvoer. Dan kunt u ons bellen (033) 247 74 00.

Komen jullie langs voor de bestrijding van ongedierte?

​Als u last heeft van ongedierte moet u de bestrijding zelf regelen. Wij komen hiervoor niet langs. Ongedierte komt vaak af op etensresten. Houd uw woning schoon en laat geen eten rondslingeren. Sluit verpakkingen van voedsel goed af of bewaar aangebroken verpakkingen in afsluitbare bussen of voorraadblikken. Bij tuincentrum en bouwmarkt koopt u spullen om ongedierte te bestrijden. Blijft u last houden van ongedierte? Neem dan contact op met een gespecialiseerde ongediertebestrijder. De kosten zijn voor uzelf.

Voor welk ongedierte in mijn woning mag ik jullie bellen?

Als u last heeft van houtworm of boktor in de woning, kunt u contact met ons opnemen. Bel ons (033) 247 74 00 of stuur een e-mail op info@wsn.nl zodat wij de bestrijding in gang kunnen zetten.  
Bij ander ongedierte is de bestrijding uw eigen verantwoordelijkheid.

Wat kan ik doen aan de kakkerlakken in mijn woning?

Kakkerlakken planten zich snel voort, hierdoor kan er een plaag ontstaan die mogelijk gevolgen heeft voor de volksgezondheid. Om die reden bent u verplicht dit te bestrijden. Woont u in een flat en ziet u een kakkerlak neem dan contact met ons op.

Wat kan ik doen aan de muizen in mijn woning?

Veel mensen hebben last van muizen in hun woning. Muizen kunnen schade veroorzaken aan uw woning en voedselvoorraad. Ook kunnen ze ziektes veroorzaken. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat uw woning weer muisvrij wordt. Het bestrijden van muizen is uw eigen verantwoordelijkheid. Muizen komen vaak af op etensresten. Let erop dat u uw woning schoonhoudt. Sluit verpakkingen van voedsel goed af of bewaar aangebroken verpakkingen in afsluitbare bussen of voorraadblikken. Om muizen te bestrijden, kunt u muizenvallen of gif aanschaffen. Blijft u last houden van muizen? Neem dan contact op met een gespecialiseerde ongediertebestrijder.

Wat kan ik doen aan een bijen- of wespennest in mijn tuin?

Het verwijderen van een bijen - of wespennest moet u zelf regelen. U kunt daarvoor middelen kopen bij een tuincentrum of bouwmarkt.

Wat kan ik doen aan een bijen- of wespennest in of aan mijn woning?

Het verwijderen van het bijen- of wespennest moet u zelf regelen. Zit het bijen- of wespennest in de spouw of onder dakpannen zit waar u er zelf niet bij kunt? Bel (033) 247 74 00 of mail info@wsn.nl ons dan.

Wat kan ik doen aan het ongedierte in de algemene ruimte van mijn woongebouw?

Bel (033) 247 74 00 of mail info@wsn.nl. Een medewerker komt de situatie bekijken. Als het mogelijk is bestrijden wij het ongedierte.

Wat kan ik doen aan ratten in huis?

Ratten brengen ziektes over en veroorzaken veel schade. Het is dus van belang om ze direct te bestrijden. Dit moet u zelf regelen. Ze komen vaak af op voedingsmiddelen.Sluit die goed af en houd uw keuken schoon.
Ratten planten zich snel voort en kunnen een plaag vormen.
We adviseren u contact op te nemen met een gespecialiseerde ongediertebestrijder of uw gemeente.

Wat kan ik doen aan zilvervisjes in mijn woning?

Een zilvervisje is een kruipend, zilverachtig glanzend insect. Zilvervisjes komen vaak voor in vochtige en goed geisoleerde woningen. Ook komen zilvervisjes af op stapels kranten en tijdschriften. ​De bestrijding van zilvervisjes moet u zelf regelen. U kunt ze bestrijden door lokaas te gebruiken. Er zijn verschillende middelen bij tuincentrum en bouwmarkt te koop. Goed ventileren helpt ook in het voorkomen van zilvervisjes.

Wat zijn kakkerlakken?

Kakkerlakken zijn platte, kruipende, bruine insecten met lange voelsprieten. Kakkerlakken verspreiden ziektes en bacteriën. Daarom is het belangrijk dat kakkerlakken zo snel mogelijk worden bestreden. Woont u in een flat dan kunt u ons hiervoor bellen (033) 247 74 00 dan zetten wij de bestrijding in gang.

Liever persoonlijk contact?